Nieuwsagentschap

Wat betekenen de Russische verkiezingen voor het klimaat?

RUSLAND
Alle nieuws

Meer nieuws

OORLOG IN OEKRAÏNE

Litouwen en andere Oost-Europese lidstaten bepalen niet vaak de politieke agenda in Europa. Tijd om daar verandering in te brengen? “Litouwen waarschuwt al sinds 2008 dat Rusland Oekraïne wil innemen”, zegt Viktoriia Lapa, expert Internationaal Recht aan het Institute for European Policymaking.

RUSLAND

De sterke positie van Poetin en de recente Russische militaire successen in Oekraïne verbergen een dieper probleem in Rusland, schrijft William Partlett, hoogleraar Rechten aan de Universiteit van Melbourne. Terwijl de macht geconcentreerd wordt rond de president, wordt het Russische bestuur steeds meer disfunctioneel.

VOEDSELCRISIS

In de Arabische wereld was honger de voorbije jaren het ergst sinds 2000. Maar de aanhoudende crises in Gaza, Soedan, Syrië en Jemen dreigen de voedselcrisis in de regio helemaal te doen escaleren, waarschuwt de wereldvoedselorganisatie (FAO).

OEKRAÏNE

In Oekraïne heeft de oorlog een nare bijwerking voor mensen die medicatie nodig hebben om met hun drugs- of opioïdenverslaving om te gaan. Onderzoek toont aan dat in elke stad of regio die Rusland heeft ingenomen, de behandelcentra werden gesloten.

KLIMAATVERANDERING

April was de elfde maand op rij met de warmste temperaturen die ooit zijn gemeten voor de tijd van het jaar. Dat meldt de Europese klimaatdienst Copernicus

VOEDSELPRODUCTIE

De voedselsystemen in de wereld bieden enorme kansen om de uitstoot te verminderen, besluit de Wereldbank in een lijvig rapport. Zelfs met bestaande technologieën kan de uitstoot van broeikasgassen met bijna een derde naar beneden - zonder hoge kosten.

KLIMAAT

Niet enkel in de kurkdroge bossen in Zuid-Europa of de Verenigde Staten nemen bosbranden snel toe. In de vochtige tropische wouden in West- en Centraal-Afrika zijn ze in achttien jaar tijd verdubbeld. 
 

KLIMAAT

Ook in meren kunnen zich tsunami’s voordoen, al was dat tot nu vooral het geval in afgelegen, bergachtige gebieden. Volgens geologisch onderzoek is het echter slechts een kwestie van tijd voor ook meren in bevolkt gebied aan de beurt zijn.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo