Nieuwsagentschap

Vaticaan houdt eigen klimaattop

KLIMAAT
Alle nieuws

Meer nieuws

LGBTQ+

In ministaatjes als Monaco, Liechtenstein en Andorra verandert de houding rond homorechten. Maar religie en conservatieve tradities blijven obstakels waardoor ze doorgaans pas veel later hun grotere buurlanden bijbenen.

KLIMAATTOP GLASGOW

De paus, de aartsbisschop van Canterbury en de patriarch van de orthodoxe kerk waarschuwen in een gezamenlijke brief  voor de hoogdringendheid van de klimaatverandering. Ze pleiten voor wereldwijde samenwerking om de klimaatcrisis en de impact ervan op de armoede aan te pakken.

KLIMAATVERANDERING

De VN-top verwacht veel van de langverwachte milieu-encycliek van paus Franciscus. Die komt er volgende donderdag.

KLIMAATVERANDERING

Volgens steeds meer bronnen verschijnt de langverwachte encycliek van paus Franciscus deze zomer. Daarin zou hij zich nadrukkelijk uitspreken over de strijd tegen de klimaatverandering. 

KLIMAAT

Vliegen is slecht voor het milieu, maar hoe groot de schade per land precies is, is bijzonder moeilijk te berekenen. Tenzij je er big data bij neemt, dachten Noorse wetenschappers.

INHEEMSE VOLKEREN

De rush op grondstoffen voor de groene transitie wakkert landroof en onderdrukking van inheemse volkeren aan, zegt Rukka Sombolinggi van de Toraja-stam op het Indonesische eiland Sulawesi. Ze kroop in haar pen om dit onderbelichte probleem aan te kaarten.

BIODIVERSITEIT

Werkt natuurbehoud? Grootschalig onderzoek in Science suggereert van wel. Een wereldwijde analyse van honderden bestaande onderzoeksresultaten toont aan dat natuurbehoud de soortenrijkdom bevordert of op z’n minst de achteruitgang ervan vertraagt.

HANDEL IN MINERALEN

De wereldwijde nood aan schone energie biedt kansen aan landen die rijk zijn aan mineralen die nodig zijn voor het maken van zonnepanelen en batterijen.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo