Nieuwsagentschap

233

LGBTQ+

In ministaatjes als Monaco, Liechtenstein en Andorra verandert de houding rond homorechten. Maar religie en conservatieve tradities blijven obstakels waardoor ze doorgaans pas veel later hun grotere buurlanden bijbenen.

KLIMAATTOP GLASGOW

De paus, de aartsbisschop van Canterbury en de patriarch van de orthodoxe kerk waarschuwen in een gezamenlijke brief  voor de hoogdringendheid van de klimaatverandering. Ze pleiten voor wereldwijde samenwerking om de klimaatcrisis en de impact ervan op de armoede aan te pakken.

KLIMAATVERANDERING

De VN-top verwacht veel van de langverwachte milieu-encycliek van paus Franciscus. Die komt er volgende donderdag.

KLIMAAT

In het Vaticaan wordt vandaag een top gehouden met als thema "Bescherm de aarde, verhef de mensheid". De discussies moeten de basis leggen voor een pauselijke encycliek over het milieu en de klimaatverandering.

KLIMAATVERANDERING

Volgens steeds meer bronnen verschijnt de langverwachte encycliek van paus Franciscus deze zomer. Daarin zou hij zich nadrukkelijk uitspreken over de strijd tegen de klimaatverandering. 

KLIMAATVERANDERING

Paus Franciscus wil volgend jaar zijn stempel drukken op de cruciale VN-klimaattop in Parijs. Dat zegt een prominente bron in het Vaticaan.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo