Nieuwsagentschap

Vijftig indianenstammen slaan handen in elkaar tegen pijpleidingen

CANADA/VS
Alle nieuws

Meer nieuws

GEZONDHEID

Een uur sociale media per dag leidt al tot slaapproblemen. Dat stelden Canadese onderzoekers vast bij tieners.

PSYCHOLOGIE

Mensen uit een lagere sociale klasse gedragen zich wijzer bij het oplossen van conflicten dan mensen uit de middenklasse. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Waterloo (Canada).

AQUACULTUUR

De snelle kweekmethoden in aquacultuur veroorzaken op grote schaal afwijkingen in het binnenoor van de zalmen, blijkt uit Australisch onderzoek.

GEZONDHEID

Eén glaasje wijn bij het eten, of een biertje tegen de dorst: het voorkomt hartproblemen. Veel mensen gaan daarvanuit. Maar het klopt niet, zeggen wetenschappers.

MENSENRECHTEN

In een eerste rapport over de status van de artistieke vrijheid waarschuwt Freemuse voor de opkomst van een nieuwe cultuur die anderen het zwijgen oplegt. “De artistieke expressie wordt stopgezet in alle uithoeken van de wereld, ook in het traditioneel democratische Westen”.

SEKSUEEL MISBRUIK

Er moet meer aandacht komen voor mannelijke slachtoffers van seksueel geweld in de Centraal-Afrikaanse Republiek, zegt Zack Baddorf, onderzoeker van het All Survivors Project. Hij constateert dat veel misbruikte mannen uit schaamte geen hulp durven zoeken.

PERSVRIJHEID

Druk van de overheid op de media in Kenia neemt toe sinds de algemene verkiezingen van afgelopen jaar. In de afgelopen maanden werden tv-stations gedwongen tijdelijk te sluiten en journalisten zeggen te vrezen voor zelfcensuur.

TECHNOLOGIE

Kunstmatige intelligentie (AI) kan niet alleen ingezet worden om processen te automatiseren, maar ook voor besluitvorming. Daarbij moet zorgvuldig worden omgegaan met mensenrechten en gewaakt worden voor discriminatie, schrijft Erica Kochi, hoofd Innovatie bij Unicef.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo