Nieuwsagentschap

Sri Lanka klautert uit voedselcrisis

SRI LANKA
Alle nieuws

Meer nieuws

VOLKSGEZONDHEID

Om ziektes zoals dengue en zika in te dammen hebben verschillende steden in Latijns-Amerika besloten om vuur met vuur te bestrijden: ze zetten op grote schaal bijzondere muggen uit. Die zijn besmet met een bacterie die hun vermogen vermindert om ziektes over te brengen.

 

VISSERIJ

Door de klimaatverandering nemen de visbestanden verder af. Dat betekent dat arme landen in de toekomst minder toegang zullen hebben tot een relatief goedkope bron van gezonde voeding vol essentiële nutriënten. Een hervorming van de visserij dringt zich op, schrijven biologen aan de Canadese universiteit van Dalhousie.

ISRAEL-PALESTINA

Duizenden Palestijnen die in Israël werkten zijn sinds de start van de oorlog in Gaza hun baan verloren. Israëlische bedrijven willen dat de regering dat gat opvult met werknemers uit landen als India en Sri Lanka, maar dat kan op lange termijn de druppel zijn voor de al breekbare Palestijnse economie.

TEXTIELINDUSTRIE

Volgens Fashion Revolution zwijgt 99 procent van de merken in alle talen of ze hun arbeiders een leefbaar loon uitbetalen. Europese burgers hebben tot woensdag de tijd om daarop aan te dringen: tot dan loopt de campagne #GoodClothesFairPay.

GEZONDHEID

Meer dan 3 miljard mensen leven met een neurologische aandoening, zegt nieuw onderzoek in The Lancet. De groep aandoeningen waaronder beroerte, epilepsie, kanker in de hersenen en dementie is daarmee de belangrijkste oorzaak van slechte gezondheid.

DIERENWELZIJN

Actievoerders hebben een rechtszaak opgestart tegen de Europese Commissie vanwege het niet nakomen van de belofte om werk te maken van een stelselmatige afbouw van dieren in kooien en een uiteindelijk verbod op de praktijk.

LANDBOUW

Grazend vee is voor de wereldwijde klimaatverandering zowel een zegen als een vloek, zegt nieuw onderzoek van het MIT in Nature. Belangrijk is om het evenwicht tussen grazen en niet-grazen goed te bewaken. Zo kan de opslag van CO2 in de bodem geoptimaliseerd worden. 

AFRIKA

Afrika heeft deze week de African Entrepreneurial Ecosystem Index gepresenteerd. Het continent wil met de index het ondernemersklimaat in verschillende landen meten waarmee stakeholders aan de slag kunnen.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo