Nieuwsagentschap

Prijskaartje illegale visserij voor Afrikaanse oostkust: 142,8 miljoen dollar per jaar

VISVANGST
Alle nieuws

Meer nieuws

HIV/AIDS

Afrika heeft behoorlijke vooruitgang geboekt in het terugdringen van hiv-infecties en aids bij kinderen. Maar om aids bij deze jonge doelgroep tegen 2030 ook echt te beëindigen, moeten maatregelen in sommige landen nog opgeschaald worden.

AFRIKA

Kenia pakt het hoge aantal moedersterftes aan door moderne voorbehoedsmiddelen beschikbaar te maken voor vrouwen en gezinsplanning te bespreken. Experts wijzen op het belang om ook de morele leiders van achtergestelde gemeenschappen mee te krijgen om mythes en misvattingen over anticonceptie de wereld uit te helpen.

GEZONDHEIDSZORG

De Keniaanse openbare gezondheidszorg staat op instorten nu een landelijke artsenstaking de tweede maand ingaat. Een oplossing is nog niet in zicht, waarschuwt de nationale artsenvakbond.

PLASTICVERVUILING

Kenia stelt een verbod in op vuilniszakken voor organisch huishoudelijk afval, zeven jaar na een volledig verbod op plastics voor eenmalig gebruik in het dagelijks leven. Milieuorganisaties verwelkomen de zet, maar er zijn ook kanttekeningen te maken.

MILIEU

Alle onderzochte haaien voor de kust van Brazilië bleken positief te testen op cocaïne. Onderzoekers waarschuwen voor de effecten van de drugs op het zeeleven.

KLIMAAT

Om te overleven in een warmer wordende wereld is het belangrijk om te begrijpen hoe ons lichaam op hitte reageert. Voor ons mentaal welzijn zijn ook meer maatregelen nodig om de hitte in onze huizen, kantoren

MILIEU

De rechtbank in Cambodja heeft gisteren (dinsdag) tien leden van milieuorganisatie Mother Nature schuldig verklaard aan ‘poging tot staatsgreep’ en ‘majesteitsschennis’. Ze kregen celstraffen van zes en acht jaar, en drie van hen moeten elk ook een boete van bijna 2500 euro  betalen.

MALEISIË

De Maleisische autoriteiten hebben ruim honderd containers onderschept met elektronisch afval uit het Westen. Nog eens tweehonderd andere containers moeten nog onderzocht worden.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo