Bezorgdheden over menstruatiearmoede hebben in de hele wereld geleid tot protest tegen de zogeheten ‘tampontaks’. Toch moeten veel vrouwen nog steeds btw betalen op maandverband.
De illegale visserij op garnalen en tonijn voor de kusten van Kenia, Madagaskar, Mozambique, Zuid-Afrika en Tanzania kost de landen handenvol geld. Onderzoek door het Wereldnatuurfonds (WWF) spreekt van een totaal verlies van 142,8 miljoen dollar per jaar.
Kwetsbare landen zoals Malawi hebben vandaag een plan van aanpak nodig om zich te weren tegen de gevolgen van de klimaatverandering. Ze kunnen niet wachten tot er over compenserende maatregelen voor hun verliezen wordt onderhandeld op een volgende klimaattop.
In steden over de hele wereld hebben steeds minder mensen toegang tot water. Anders dan je misschien zou denken, is deze watercrisis volgens nieuw onderzoek eerder gelinkt met sociale ongelijkheid dan met de opwarming van de aarde. “Rijke mensen verkwisten water voor hun zwembaden, arme mensen hebben niet eens een kraantje.”
Een beperkte hittegolf in vochtige gebieden kan veel meer schade aanrichten dan veel hogere temperaturen in een drogere regio. Klimatologen Alan Thomas Kennedy-Asser, Dann Mitchell en Eunice Lo leggen uit hoe dat komt.
Bezorgdheden over menstruatiearmoede hebben in de hele wereld geleid tot protest tegen de zogeheten ‘tampontaks’. Toch moeten veel vrouwen nog steeds btw betalen op maandverband.
In Oekraïne is de duizendste aanval op een gezondheidscentrum bevestigd door de Wereldgezondheidsorganisatie. Nooit eerder telde de WHO zoveel aanvallen in een humanitaire noodsituatie.
Bij de recyclage van plastic kunnen giftige stoffen zich op drie manieren opstapelen. Dat blijkt uit een rapport van Greenpeace, in de aanloop naar onderhandelingen over een wereldwijd verdrag om plasticvervuiling te stoppen.