Het vertrouwen in de Europese Unie staat op het hoogste peil sinds 2007, blijkt uit de jaarlijkse Eurobarometer. Europeanen willen een sterkere en meer onafhankelijke Unie, met name in het licht van de mondiale uitdagingen.
Europese banken investeren honderden miljarden in bedrijven die actief zijn in de Israëlische nederzettingen, blijkt uit internationaal onderzoek. Ook Belgische banken én de Nationale Bank spelen een rol. Volgens 11.11.11 moet de overheid ingrijpen.
Superrijken in Europa nemen 140 keer per jaar het vliegtuig en hun luxejachten stoten jaarlijks evenveel CO2 uit als een gewone Europeaan in 585 jaar tijd. Dat zegt Oxfam in een nieuw rapport.
De Europese speelgoedsector trekt aan de alarmbel over producten die online verkocht worden van buiten de EU. Uit steekproeven blijkt dat 80 procent van het gekochte speelgoed niet voldoet aan de EU-veiligheidsnormen.
Natuurgeluiden zoals vogelgezang of het ruisen van bomen, hebben een verlichtende invloed op stress en angst. Verkeerslawaai doet die positieve impact echter teniet, blijkt uit een Britse studie. Of hoe een zone 30 in de stad ook de mentale gezondheid ten goede komt.
Vijfhonderd elektrische deelauto’s in Utrecht gaan tijdens de piekuren energie terugleveren aan het net. Zo werken ze als ‘energiebuffer’ om het net stabiel te houden.
Door de stijging van de temperatuur hebben ziektekiemen betere overlevingskansen, ook als die meeliften tussen de veren van trekvogels.
De invoering van lage emissiezones gaat vaak gepaard met heel wat controverse, vaak ook uit vrees voor de impact op de lokale economie. Ricard Gil van de IESE Business School deed onderzoek naar de gevolgen van LEZ’s in Madrid.