Nieuwsagentschap

Europa heeft capaciteit om hele wereld van energie te voorzien

ENERGIE
Alle nieuws

Meer nieuws

DOODSTRAF

Het aantal doodstraffen uitgevoerd in naam van de wet bereikte in 2022 het hoogste punt in vijf jaar. Landen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika zijn verantwoordelijk voor het grootste deel van de stijging. Dat zegt Amnesty International in zijn jaarlijks rapport.

MALARIA

Onderzoekers hebben een nieuw meetinstrument ontwikkeld waarmee malaria snel en gemakkelijk kan worden opgespoord. De wetenschappers zijn hoopvol dat het hiermee zal lukken om malaria effectief tegen 2030 de wereld uit te helpen.

KERNWAPENS

In 2020 gaven de negen kernmachten samen 72,6 miljard dollar uit aan nucleaire wapens - 1,4 miljard meer dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit cijfers  van de Internationale Campagne voor de Afschaffing van Nucleaire wapens (ICAN).

KERNWAPENS

Het Verbodsverdrag op kernwapens is sinds een week een feit, maar hoe effectief is het verdrag eigenlijk als de negen kernmachten zich opstandig blijven opstellen, vraagt Thalif Deen, VN-correspondent in New York zich af.

GROOT-BRITTANNIE

Brits premier Rishi Sunak wil olie- en gasexploratie toelaten op locaties die eigenlijk al waren toegewezen aan offshore windenergieprojecten. “Een politiek spel met het klimaat”, zeggen critici in het Britse dagblad The Guardian.

VERKEER

De Vrije Universiteit Brussel (VUB) en onderzoekscentrum imec hebben dodehoeksensoren voor vrachtwagens ontwikkeld die gebruik maken van baanbrekende technologie om zwakke weggebruikers sneller te detecteren.

KLIMAAT

Vliegen is slecht voor het milieu, maar hoe groot de schade per land precies is, is bijzonder moeilijk te berekenen. Tenzij je er big data bij neemt, dachten Noorse wetenschappers.

GEZONDHEIDSZORG

Artsen Zonder Grenzen (AZG) heeft voor het eerst de gedetailleerde kosten van een individuele klinische studie gepubliceerd. De organisatie wil zo aantonen dat de kost voor de ontwikkeling van geneesmiddelen veel lager kan liggen dan wat de farma-industrie beweert.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo