Nieuwsagentschap

Caraïbische koraalriffen sterk achteruit gegaan in 40 jaar

KORAALRIFFEN
Alle nieuws

Meer nieuws

VLUCHTELINGEN

Amnesty International hekelt in een nieuw rapport de slechte behandeling van Venezolaanse vluchtelingen op Curaçao. Daarbij speelt ook Nederland een rol, zegt de organisatie, via hulp op het vlak van kustbewaking en detentie.

VLUCHTELINGEN

De buurlanden van Venezuela zijn een voorbeeld in hoe zij ontheemde bevolkingsgroepen opvangen en integreren, zeggen deskundigen. In de voorbije zes jaar zijn meer dan vijf miljoen Venezolanen hun land ontvlucht.

ZEESCHILDPAD

Op Bonaire zijn dit jaar 113 nesten van zeeschildpadden gevonden, een stijging van 27 procent. Dat maakt 2020 tot een goed jaar voor het bedreigde dier.

ZEESPIEGELSTIJGING

Zeegrasbedden zijn zo effectief in de bescherming van tropische stranden, dat de huidige dure zandsuppletie verminderd kan worden. Dat blijkt uit onderzoek van Nederlandse en Mexicaanse wetenschappers.

GROOT-BRITTANNIE

Brits premier Rishi Sunak wil olie- en gasexploratie toelaten op locaties die eigenlijk al waren toegewezen aan offshore windenergieprojecten. “Een politiek spel met het klimaat”, zeggen critici in het Britse dagblad The Guardian.

MENSAPEN

Onderzoekers op Sumatra hebben beschreven hoe een wilde orang-oetan herhaaldelijk een verwonding behandelde met een geneeskrachtige plant. Die wordt door de lokale bevolking ook als pijnstiller gebruikt.

PERSVRIJHEID

De afgelopen vijftien jaar zijn minstens 749 journalisten en nieuwsmedia aangevallen die berichten over milieu- en klimaat. Tegelijk is de online desinformatie dramatisch toegenomen, blijkt uit een VN-rapport op de Werelddag van de Persvrijheid.

KLIMAAT

Vliegen is slecht voor het milieu, maar hoe groot de schade per land precies is, is bijzonder moeilijk te berekenen. Tenzij je er big data bij neemt, dachten Noorse wetenschappers.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo