Nieuwsagentschap

9

VLUCHTELINGEN

Amnesty International hekelt in een nieuw rapport de slechte behandeling van Venezolaanse vluchtelingen op Curaçao. Daarbij speelt ook Nederland een rol, zegt de organisatie, via hulp op het vlak van kustbewaking en detentie.

VLUCHTELINGEN

De buurlanden van Venezuela zijn een voorbeeld in hoe zij ontheemde bevolkingsgroepen opvangen en integreren, zeggen deskundigen. In de voorbije zes jaar zijn meer dan vijf miljoen Venezolanen hun land ontvlucht.

ZEESCHILDPAD

Op Bonaire zijn dit jaar 113 nesten van zeeschildpadden gevonden, een stijging van 27 procent. Dat maakt 2020 tot een goed jaar voor het bedreigde dier.

KORAALRIFFEN

De koraalriffen van Curaçao en Bonaire zijn de afgelopen 40 jaar hard achteruitgegaan. Dat is voor een groot deel te wijten aan de gevolgen van bevolkingsgroei en aan de invloed van klimaatverandering, concludeert promovendus Didier de Bakker van Wageningen Marine Research.

ZEESPIEGELSTIJGING

Zeegrasbedden zijn zo effectief in de bescherming van tropische stranden, dat de huidige dure zandsuppletie verminderd kan worden. Dat blijkt uit onderzoek van Nederlandse en Mexicaanse wetenschappers.

ZEESCHILDPADDEN

De voortplanting van zeeschildpadden kan eenvoudig verbeterd worden door de temperatuur rondom de nesten te verlagen, concluderen onderzoekers. Hogere temperaturen door de klimaatverandering bedreigen de voorplanting van de dieren.

MENSENRECHTEN

Het Nederlandse eiland Curaçao schiet zwaar te kort in de opvang van Venezolaanse vluchtelingen. Dat zegt mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch.

NEDERLANDSE ANTILLEN

Wetenschappers onderzoeken de koraalriffen op de Nederlandse Antillen, die beter bestand lijken tegen de vernieling die al 85 procent van de koraalriffen in de Caraïben getroffen heeft.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo