Nieuwsagentschap

VN onderzoeken mist of ijsbergen als bron voor drinkwater

WATERVOORZIENINGEN
DIERENWERELD

Bonobo’s staan bekend als “de hippies onder de apen”: ze helpen ook apen die niet tot hun troep behoren, hebben seks voor het plezier en zouden vreedzamer zijn dan hun oorlogszuchtige verwant, de chimpansee. Nieuw onderzoek wijst nu uit dat deze bedreigde mensaap een pak agressiever is dan eerder gedacht.

ZORGPLICHT

De Europese parlementsleden hebben gisteren het licht op groen gezet voor een wet die bindende zorg verplicht voor de werknemers en het milieu in de volledige waardeketen van grote bedrijven die op ons grondgebied actief zijn. De wet werd gestemd op de elfde verjaardag van de ramp in een kledingfabriek in Bangladesh waarbij meer dan duizend mensen het leven lieten.

GEZONDHEID

Blootstelling aan stikstofdioxide tijdens de peuterjaren verhoogt de kans op aandachtsproblemen tijdens de kindertijd, vooral bij jongens. Dat blijkt uit onderzoek in Spanje.

PLASTICVERVUILING

De lidstaten van de VN onderhandelen deze week in het Canadese Ottawa over een verdrag om een einde te maken aan de toenemende plasticvervuiling. Elk jaar wordt nu meer dan 400 miljoen ton plastic afval geproduceerd.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo