Nieuwsagentschap

Ook in Turkije stuit bruinkool op groeiende tegenstand

BRUINKOOL
Alle nieuws

Meer nieuws

MIGRATIE

In de eerste helft van dit jaar zijn ruim 6400 migrantenkinderen aangekomen in Griekenland. Dat zijn er vier keer meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

MIGRATIE

Europa leunt steeds meer op andere landen om de irreguliere migratie aan banden te leggen. Die aanpak kost de EU niet alleen handenvol geld en invloed, maar slaagt er ook niet in het probleem aan te pakken, schrijft Barah Mikaïl, politicoloog aan de IE Universiteit in Madrid. 

RUSLAND

De sterke positie van Poetin en de recente Russische militaire successen in Oekraïne verbergen een dieper probleem in Rusland, schrijft William Partlett, hoogleraar Rechten aan de Universiteit van Melbourne. Terwijl de macht geconcentreerd wordt rond de president, wordt het Russische bestuur steeds meer disfunctioneel.

CORRUPTIE

Een nieuw rapport bevestigt dat tekortkomingen in de bouw de belangrijkste oorzaak waren van het grote aantal slachtoffers tijdens de aardbevingen in Turkije en Syrië een jaar geleden. “Uit winstbejag liep men er de kantjes van af.”

OCEANEN

De oceaan wordt steeds lawaaieriger en dat is een probleem voor baby-oesters. Zij vertrouwen op akoestische signalen om zich te vestigen.

OLYMPISCHE SPELEN

Voor het eerst in de geschiedenis van de moderne Olympische Spelen vindt de openingsceremonie plaats in het hart van Unesco-Werelderfgoed: de oevers van de Seine.

GEZONDHEID

Psychologie en neurowetenschap tonen aan dat lezen tal van voordelen biedt voor ons brein en emotionele welzijn. Om meer mensen aan het lezen te krijgen, moeten de voordelen van lezen beter worden gecommuniceerd, schrijven hoogleraars María J. García-Rubio en Ana Merino.

MILIEU

Alle onderzochte haaien voor de kust van Brazilië bleken positief te testen op cocaïne. Onderzoekers waarschuwen voor de effecten van de drugs op het zeeleven.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo