Nieuwsagentschap

Kinderen in Noord-Korea gaan er licht op vooruit

HULP
Alle nieuws

Meer nieuws

DOODSTRAF

Het aantal doodstraffen uitgevoerd in naam van de wet bereikte in 2022 het hoogste punt in vijf jaar. Landen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika zijn verantwoordelijk voor het grootste deel van de stijging. Dat zegt Amnesty International in zijn jaarlijks rapport.

MALARIA

Onderzoekers hebben een nieuw meetinstrument ontwikkeld waarmee malaria snel en gemakkelijk kan worden opgespoord. De wetenschappers zijn hoopvol dat het hiermee zal lukken om malaria effectief tegen 2030 de wereld uit te helpen.

KERNWAPENS

In 2020 gaven de negen kernmachten samen 72,6 miljard dollar uit aan nucleaire wapens - 1,4 miljard meer dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit cijfers  van de Internationale Campagne voor de Afschaffing van Nucleaire wapens (ICAN).

KERNWAPENS

Het Verbodsverdrag op kernwapens is sinds een week een feit, maar hoe effectief is het verdrag eigenlijk als de negen kernmachten zich opstandig blijven opstellen, vraagt Thalif Deen, VN-correspondent in New York zich af.

OCEANEN

De oceaan wordt steeds lawaaieriger en dat is een probleem voor baby-oesters. Zij vertrouwen op akoestische signalen om zich te vestigen.

OLYMPISCHE SPELEN

Voor het eerst in de geschiedenis van de moderne Olympische Spelen vindt de openingsceremonie plaats in het hart van Unesco-Werelderfgoed: de oevers van de Seine.

GEZONDHEID

Psychologie en neurowetenschap tonen aan dat lezen tal van voordelen biedt voor ons brein en emotionele welzijn. Om meer mensen aan het lezen te krijgen, moeten de voordelen van lezen beter worden gecommuniceerd, schrijven hoogleraars María J. García-Rubio en Ana Merino.

MILIEU

Alle onderzochte haaien voor de kust van Brazilië bleken positief te testen op cocaïne. Onderzoekers waarschuwen voor de effecten van de drugs op het zeeleven.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo