Nieuwsagentschap

Indiase boeren zien gouden kansen in Georgië

GEORGIË
Alle nieuws

Meer nieuws

GEORGIË

Een wetsvoorstel door de regeringspartij in Georgië maakt mensen uit de Lgbtq+-gemeenschap bijzonder zenuwachtig. “Als deze wetgeving wordt aangenomen, kunnen Lgbtq+-mensen hier gewoon niet meer wonen.”

NAGORNO-KARABACH

Azerbeidzjan heeft zijn macht laten gelden in de Armeense enclave Nagorno-Karabach. Daarmee komt Bakoe een stap dichter bij een oude strategische doelstelling: een corridor naar Turkije en de Middellandse Zee. Om dat te bereiken moeten er echter ook gebieden binnen Armenië vallen.

OORLOGSMISDADEN

Nu er plannen zijn om in Den Haag een centrum op te richten om oorlogsmisdaden in Oekraïne te vervolgen, gaan er ook steeds meer stemmen op die stellen dat de wereld fundamenteel anders moet reageren op dit soort misdrijven. 

ENERGIEVERBRUIK

Klimaatactivisten juichen de recente Chinese beperkingen op de energieverslindende industrie achter cryptomunten als de Bitcoin toe. Maar een verhuizing van de industrie zou de uitstoot juist verder kunnen vergroten, waarschuwen experts, zolang andere landen China's voorbeeld niet volgen.

ENERGIE

Europa heeft voldoende ruimte om wind- en zonne-energie uit te breiden zonder de voedselproductie of de natuur in gevaar te brengen. Vooral op het Europese platteland is ruimte te vinden.

LUCHTVAART

Om de uitstoot van de luchtvaart aan banden te leggen, lijken groene vliegtuigbrandstoffen de enige mogelijkheid op korte termijn. De keuze van het gewas en de plek waar het wordt geteeld spelen daarbij een grote rol, blijkt uit een nieuwe studie.

MENTALE GEZONDHEID

Tijd doorbrengen in de natuur - zelfs al is dat maar een tiental minuten - kan op korte termijn voordelen opleveren voor mensen met psychische klachten. Dat wijst een meta-analyse uit van dertig jaar aan onderzoek naar de effecten van natuur op onze gezondheid.

LANDBOUW

Industriële veeteelt is geen wondermiddel tegen de opkomst van nieuwe ziekten - integendeel. In de realiteit kan het net hun opmars versnellen, stelt Brits onderzoek.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo