Nieuwsagentschap

80

ENERGIEVERBRUIK

Klimaatactivisten juichen de recente Chinese beperkingen op de energieverslindende industrie achter cryptomunten als de Bitcoin toe. Maar een verhuizing van de industrie zou de uitstoot juist verder kunnen vergroten, waarschuwen experts, zolang andere landen China's voorbeeld niet volgen.

COVID-19

Investeringen in bescherming van gezondheidswerkers en veerkracht van zorgsystemen moeten prioriteit krijgen in covid-19-herstelplannen, zeggen 130 landen in een verklaring.

CORONACRISIS

Estland, Georgië, Barbados en Bermuda lanceren visumregelingen voor telewerkers. Tijdelijk leven en werken vanuit een afgelegen, paradijselijke en corona-veilige plek, zegt het jou iets?

LANDBOUW

Een zeer besmettelijke en dodelijke geiten- en schapenpest heeft zich inmiddels verspreidt over 76 landen. Experts adviseren 800.000 dieren in te enten om de ziekte onder controle te krijgen.

GEORGIË

Duizenden boeren uit het Indiase Punjab hebben, aangetrokken door lage prijzen, land gekocht in Georgië. De plaatselijke boeren voelen zich gepasseerd.

GEORGIË

Met de parlementsverkiezingen voor de deur poken Georgische politici de historische rivaliteit met grote buur Turkije op. In Adzjarië aan de Zwarte Zee trekken ze van leer tegen het "Turkse expansionisme" dat hun cultuur zou bedreigen.

GEORGIË

Georgië is een nauwe bondgenoot van de Verenigde Staten in de zuidelijke Kaukasus en stemt zijn buitenlandse beleid in nagenoeg alles af op de Amerikaanse belangen - behalve als het gaat om Iran.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo