Nieuwsagentschap

80

NAGORNO-KARABACH

Azerbeidzjan heeft zijn macht laten gelden in de Armeense enclave Nagorno-Karabach. Daarmee komt Bakoe een stap dichter bij een oude strategische doelstelling: een corridor naar Turkije en de Middellandse Zee. Om dat te bereiken moeten er echter ook gebieden binnen Armenië vallen.

OORLOGSMISDADEN

Nu er plannen zijn om in Den Haag een centrum op te richten om oorlogsmisdaden in Oekraïne te vervolgen, gaan er ook steeds meer stemmen op die stellen dat de wereld fundamenteel anders moet reageren op dit soort misdrijven. 

ENERGIEVERBRUIK

Klimaatactivisten juichen de recente Chinese beperkingen op de energieverslindende industrie achter cryptomunten als de Bitcoin toe. Maar een verhuizing van de industrie zou de uitstoot juist verder kunnen vergroten, waarschuwen experts, zolang andere landen China's voorbeeld niet volgen.

COVID-19

Investeringen in bescherming van gezondheidswerkers en veerkracht van zorgsystemen moeten prioriteit krijgen in covid-19-herstelplannen, zeggen 130 landen in een verklaring.

CORONACRISIS

Estland, Georgië, Barbados en Bermuda lanceren visumregelingen voor telewerkers. Tijdelijk leven en werken vanuit een afgelegen, paradijselijke en corona-veilige plek, zegt het jou iets?

LANDBOUW

Een zeer besmettelijke en dodelijke geiten- en schapenpest heeft zich inmiddels verspreidt over 76 landen. Experts adviseren 800.000 dieren in te enten om de ziekte onder controle te krijgen.

GEORGIË

Duizenden boeren uit het Indiase Punjab hebben, aangetrokken door lage prijzen, land gekocht in Georgië. De plaatselijke boeren voelen zich gepasseerd.

GEORGIË

Met de parlementsverkiezingen voor de deur poken Georgische politici de historische rivaliteit met grote buur Turkije op. In Adzjarië aan de Zwarte Zee trekken ze van leer tegen het "Turkse expansionisme" dat hun cultuur zou bedreigen.

GEORGIË

Georgië is een nauwe bondgenoot van de Verenigde Staten in de zuidelijke Kaukasus en stemt zijn buitenlandse beleid in nagenoeg alles af op de Amerikaanse belangen - behalve als het gaat om Iran.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo