Ruim 80 procent van de Belgen is voorstander van een Europese zorgplichtwet, die bedrijven verplicht om hun CO₂-uitstoot te verminderen. Dat blijkt uit een nieuwe enquête die 11.11.11 op dinsdag vrijgaf.
In 2020 en 2021 zagen wereldwijd bijna 500 klimaatzaken het licht, het summum van een aanhoudende stijging in de afgelopen tien jaar. Steeds meer burgers maken zich ongerust over het klimaat en willen hun grondrechten via de rechter beschermen.
Maar liefst 77 procent van de dieselmodellen toont in officiële tests “verdachte” stikstofniveaus. Dat wijst volgens ICCT, de ngo die in 2015 het oorspronkelijke dieselschandaal aan het licht bracht, op “waarschijnlijk” gesjoemel.
Een van Europa's grootste banken krijgt twee spraakmakende rechtszaken te slikken. Het moederbedrijf van BNP Paribas Fortis moet zich verdedigen tegen beschuldigingen van financiering van klimaatverandering en de vernietiging van natuur.
Dankzij kunstmatige intelligentie (AI) en satellietbeelden kan de tool 'Africa Agriculture Watch' oogsten in Afrika voorspellen. “Hiermee kunnen we de schade van klimaatverandering en andere crises helpen beperken”, zeggen de Afrikaanse ontwikkelaars.
Bezorgdheden over menstruatiearmoede hebben in de hele wereld geleid tot protest tegen de zogeheten ‘tampontaks’. Toch moeten veel vrouwen nog steeds btw betalen op maandverband.
Bij de recyclage van plastic kunnen giftige stoffen zich op drie manieren opstapelen. Dat blijkt uit een rapport van Greenpeace, in de aanloop naar onderhandelingen over een wereldwijd verdrag om plasticvervuiling te stoppen.
Langdurige blootstelling aan fijnstof, stikstof en roet leidt tot een hoger risico op ernstige covid, opname in het ziekenhuis of overlijden. Dat blijkt uit een studie onder meer dan vier miljoen Spanjaarden.