De ongeziene overstromingen die we dit jaar hebben gezien in Spanje zijn een voorbode van wat nog zal komen, zegt Paul Hudson, hoogleraar Geografie aan de universiteit van Leiden. Maar gelukkig zijn er beproefde methodes om het gevaar sterk te beperken, schrijft hij.
Het stadsbestuur van Parijs heeft een omvangrijk plan klaar om de stad beter voor te bereiden op extreme hitte. In de volgende vijf jaar zullen 60.000 parkeerplaatsen vervangen worden door bomen en groen.
Deze week woont goodwill-ambassadeur Mauro Colagreco de VN-biodiversiteitstop (COP16) bij. Wie is deze vaandeldrager van de circulaire gastronomie, die voedsel en natuur weer op één lijn wil brengen?
Zwitserland en Italië hebben hun grens dichtbij de bekende Matterhorn moeten aanpassen door de klimaatverandering. De oorzaak zijn snel smeltende gletsjers en sneeuwvelden, die de basis van de grens vormen.
Menselijke voorouders zoals de Australopithecus aten heel weinig tot geen vlees, stelt nieuw onderzoek in Science. Dat blijkt uit een analyse van tandglazuur.
Ondanks toenemende druk blijft het wereldwijde vertrouwen in wetenschappers groot, blijkt uit onderzoek in 68 landen. Ruim de helft van de respondenten pleit voor een grotere rol voor wetenschappers in het beleid.
Invasieve soorten glippen ongemerkt Europa binnen in grote ladingen snijbloemen en potplanten. De handel in sierplanten groeit snel en er zijn dringend strengere regels nodig om de risico’s voor onze landbouw en gezondheid te beperken, stelt Brits onderzoek.
Mensen die meer bewerkt rood vlees eten lopen meer risico op cognitieve achteruitgang en dementie. Dat besluit de Amerikaanse Academie voor Neurologie na jarenlang onderzoek.