Opnieuw kaapt Finland de eerste plaats weg als gelukkigste land ter wereld, maar de top tien kent ook enkele opvallende nieuwkomers. België stijgt in de ranking, terwijl de Verenigde Staten verder naar beneden tuimelen. “Geluk gaat niet enkel over rijkdom of groei - het gaat over verbondenheid en vertrouwen kunnen voelen in de steun van je medemens.”
Roken is niet alleen slecht voor de gezondheid, het kan ook een impact hebben op je inkomen. Het effect is vooral zichtbaar bij jongere werknemers die minder goed zijn opgeleid.
Zeven van de meest voorkomende Europese boomsoorten hebben hun genetische diversiteit in het verleden kunnen beschermen tegen grote milieucrises. Dat is hoopgevend nieuws in het licht van de klimaatverandering, zeggen Zweedse en Finse experten.
De energietransitie zet wereldwijd door, maar aan een trager tempo door de groeiende wereldwijde onzekerheid. Het zwaartepunt van de transitie verschuift wel meer naar de ontwikkelingslanden. Dat blijkt uit de jaarlijkse ranking van het Wereld Economisch Forum.
De menselijke invloed op het weer heeft vorig jaar een reeks nieuwe hoogtepunten bereikt, volgens het jaarrapport van de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO). Sommige van de gevolgen leiden tot enorme economische en sociale omwentelingen, stelt het rapport, maar er is ook hoop.
Angst voor een overstroming in de eigen regio is reëel voor meer dan één op de vier Vlamingen, blijkt uit een enquête door de ngo Join For Water in aanloop naar Wereldwaterdag (zaterdag). Vlamingen gaan ook steeds bewuster om met water.
Kuststeden voelen de klimaatverandering en de stijging van de zeespiegel vaak als eerste en zoeken daarom naar oplossingen om zich hierop voor te bereiden. Duinen zijn een natuurlijke barrière die het werk verrassend goed doet.
De grootste steden ter wereld krijgen steeds vaker te maken met zowel droogte als grote overstromingen. Europese steden komen opvallend kwetsbaar uit nieuw onderzoek.