Nieuwsagentschap

Europees akkoord over maatregelen tegen dieselgate

EU
Alle nieuws

Meer nieuws

NAVO

Een tweede termijn voor Trump is nog lang niet zeker, maar NAVO-lidstaten nemen wel hun defensie onder de loep en kijken hoe ze de alliantie Trump-bestendig kunnen maken. Natasha Lindstaedt, hoogleraar Internationale Betrekkingen aan de University of Essex, weegt de opties af.

KLIMAATVERANDERING

April was de elfde maand op rij met de warmste temperaturen die ooit zijn gemeten voor de tijd van het jaar. Dat meldt de Europese klimaatdienst Copernicus

SCHONE ENERGIE

Vorig jaar is er 70 procent meer geïnvesteerd in de productie zonnepanelen, windturbines, batterijen en hittepompen dan het jaar ervoor, blijkt uit nieuwe cijfers van het Internationaal Energieagentschap. Vooral zonne-energie ligt flink voor op schema.

KLIMAAT

Europese steden grijpen steeds vaker naar natuurlijke oplossingen om zich te wapenen tegen de klimaatverandering, zegt het Europese Milieuagentschap (EEA). Negen op de tien stadsbesturen zetten in op bomen, groendaken en waterpartijen als buffer tegen overstromingen en hitte.

VOEDSELZEKERHEID

Een groot deel van de bevolking in West- en Centraal-Afrika zal de komende zomer geconfronteerd worden met honger, waarschuwt het International Rescue Committee (IRC).

VOEDSELPRODUCTIE

De voedselsystemen in de wereld bieden enorme kansen om de uitstoot te verminderen, besluit de Wereldbank in een lijvig rapport. Zelfs met bestaande technologieën kan de uitstoot van broeikasgassen met bijna een derde naar beneden - zonder hoge kosten.

GEZONDHEIDSZORG

De Keniaanse openbare gezondheidszorg staat op instorten nu een landelijke artsenstaking de tweede maand ingaat. Een oplossing is nog niet in zicht, waarschuwt de nationale artsenvakbond.

PLASTICVERVUILING

De hoop op een nieuw wereldwijd verdrag dat de sterk groeiende productie van plastic aan banden legt, is vervlogen. Onderhandelaars gingen het onderwerp uit de weg tijdens een belangrijke VN-top in Ottawa vorige week.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo