Recycling van grondstoffen uit batterijen kan tegen 2030 tot een kwart van de nieuwe elektrische auto's in Europa ondersteunen, zegt milieukoepel Transport & Environment (T&E). De EU en het Verenigd Koninkrijk dreigen de boot echter te missen omdat veel lokale recyclingprojecten niet levensvatbaar zijn zonder steun.
Het is steeds duidelijker dat vlees en zuivel vervangen essentieel is om te vermijden dat de klimaatverandering ontspoort. Maar waardoor moeten we ze dan vervangen? Peulvruchten zijn de allround-kampioen, schrijft Marco Springmann, onderzoeker aan de Universiteit van Oxford, die de alternatieven onderzocht. Ze presteren goed op voedingswaarde, gezondheid, milieu én kostprijs.
Ontwrichtend klimaatprotest kan wel degelijk de steun voor de meer gematigde klimaatbeweging vergroten, stellen onderzoekers vast na het monitoren van een dagenlange snelwegblokkade van Just Stop Oil in Londen.
De Champions League heeft gokbedrijf bet365 aangekondigd als nieuwe hoofdsponsor. Zo kan gokreclame miljarden fans bereiken, onder wie kinderen en jongeren, schrijft Robin Ireland, onderzoeker aan de Universiteit van Glasgow, en de maatschappelijke kost zal groot zijn.
Chinese wetenschappers hebben een filter ontwikkeld op basis van katoen en het rugschild van inktvissen, die tot 99,9 procent van microplastics uit water zuivert. Ze hopen dat het concept kan worden opgeschaald voor gebruik in de realiteit.
Zes op de tien rivieren in Europa overschrijden de drempel voor PFOS-vervuiling. Dat blijkt uit cijfers van het Europese Milieuagentschap (EEA).
In de meeste regio’s in de wereld zal de temperatuurstijging veel sneller door de grens van 1,5 graad breken dan tot nog toe wordt aangenomen. Dat blijkt uit voorspellingen door kunstmatige intelligentie (AI) op basis van de bestaande klimaatmodellen.
Het is steeds duidelijker dat vlees en zuivel vervangen essentieel is om te vermijden dat de klimaatverandering ontspoort. Maar waardoor moeten we ze dan vervangen? Peulvruchten zijn de allround-kampioen, schrijft Marco Springmann, onderzoeker aan de Universiteit van Oxford, die de alternatieven onderzocht. Ze presteren goed op voedingswaarde, gezondheid, milieu én kostprijs.