Nieuwsagentschap

Waarom Poetin nog altijd veel steun geniet bij zijn bevolking (OPINIE)

RUSLAND
Alle nieuws

Meer nieuws

OEKRAÏNE

De Russische invasie van Oekraïne en de vlucht van miljoenen inwoners zullen op lange termijn een aanzienlijke impact hebben op de bevolkingsstructuur van het land. Oostenrijks onderzoek voorspelt een bevolkingskrimp van 21 tot 31 procent tegen 2052.

LITOUWEN

Handicap Internationale slaat alarm over het Litouwse voornemen om zich terug te trekken uit het Internationaal Verdrag inzake Clustermunitie. Een gevaarlijk precedent dat andere landen op ideeën kan brengen, vreest Handicap International.

POLITIEK

In Washington wordt deze week de 75ste verjaardag van de NAVO gevierd, maar dat gebeurt onder heel andere omstandigheden dan bij de vorige verjaardag 25 jaar geleden. Garret Martin, Hoogleraar aan de American University School of International Service, analyseert vier netelige kwesties.

ONDERWIJS

In 2022 en 2023 waren er zesduizend aanvallen op het onderwijs, een stijging met bijna 20 procent tegenover de twee jaar ervoor. Ruim tienduizend studenten, leerkrachten en academici raakten daarbij gewond of gedood.

DIGITALE WERELD

In onze digitale wereld wordt veel gestreamd, ook rampen en live events van mensen of dieren in nood. Ongepast en voyeuristisch? Niet per se, zegt een nieuwe Britse studie. De events begrijpen, gevaren leren inschatten en elkaar steunen, spelen een belangrijke rol.

GEORGIË

Een wetsvoorstel door de regeringspartij in Georgië maakt mensen uit de Lgbtq+-gemeenschap bijzonder zenuwachtig. “Als deze wetgeving wordt aangenomen, kunnen Lgbtq+-mensen hier gewoon niet meer wonen.”

RUIMTEVAART

Als gebruikte satellieten terugkeren in de atmosfeer en verbranden, laten ze kleine deeltjes aluminiumoxide achter, die de ozonlaag aantasten. Nieuw onderzoek waarschuwt dat de lancering van duizenden satellieten als Starlink die concentraties zal doen exploderen.

MENTALE GEZONDHEID

Therapie via WhatsApp helpt ouderen om zich minder depressief te voelen. “Vooral voor ouderen die geïsoleerd wonen of geen therapeut kunnen betalen, is dit een snelle manier om verlichting te bieden”, zegt Braziliaans onderzoek in Nature Medicine.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo