Nieuwsagentschap

Sony-hack zet schijnwerpers op dubieus CIA-verleden

POLITIEK
Alle nieuws

Meer nieuws

DOODSTRAF

Het aantal doodstraffen uitgevoerd in naam van de wet bereikte in 2022 het hoogste punt in vijf jaar. Landen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika zijn verantwoordelijk voor het grootste deel van de stijging. Dat zegt Amnesty International in zijn jaarlijks rapport.

MALARIA

Onderzoekers hebben een nieuw meetinstrument ontwikkeld waarmee malaria snel en gemakkelijk kan worden opgespoord. De wetenschappers zijn hoopvol dat het hiermee zal lukken om malaria effectief tegen 2030 de wereld uit te helpen.

KERNWAPENS

In 2020 gaven de negen kernmachten samen 72,6 miljard dollar uit aan nucleaire wapens - 1,4 miljard meer dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit cijfers  van de Internationale Campagne voor de Afschaffing van Nucleaire wapens (ICAN).

KERNWAPENS

Het Verbodsverdrag op kernwapens is sinds een week een feit, maar hoe effectief is het verdrag eigenlijk als de negen kernmachten zich opstandig blijven opstellen, vraagt Thalif Deen, VN-correspondent in New York zich af.

TOERISME

“Deze periode begeleiden wij familiereizen met kinderen, maar het aantal inschrijvingen is dit jaar gehalveerd”, zegt Nederlander Andre Ruys van Cambodian Travel Partner. “Vooral de middenklasse blijft weg”.

GEORGIË

Een wetsvoorstel door de regeringspartij in Georgië maakt mensen uit de Lgbtq+-gemeenschap bijzonder zenuwachtig. “Als deze wetgeving wordt aangenomen, kunnen Lgbtq+-mensen hier gewoon niet meer wonen.”

BURGERACTIE

Kleine veranderingen in onze dagelijkse acties kunnen leiden tot significante, snelle maatschappelijke verschuivingen, vooral als het gaat om klimaatactie. Het onderzoeksinstituut IIASA benadrukt het belang van meer kennis over deze dynamiek die een enorme impact kan hebben op het milieu.

ONDERWIJS

Afrikaanse regeringen investeren niet genoeg in onderwijs. Slechts 1 op de 5 landen op het continent trekt voldoende middelen uit om kwaliteitsvol onderwijs mogelijk te maken. Meer dan honderd miljoen kinderen gaan er ook niet naar school.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo