Nieuwsagentschap

Slimmere laadmethode kan levensduur elektrische auto aanzienlijk verlengen

TECHNOLOGIE
INNOVATIE

Toen zware stormen in Australië het elektriciteitsnet in de problemen brachten, leverden elektrische auto’s stroom terug aan het net om het te stabiliseren. Volgens onderzoekers kunnen elektrische voertuigen zo een belangrijke rol spelen in noodsituaties.

LUCHTVAART

De luchtvervuiling is in sommige steden zo hoog dat ze ook vliegtuigmotoren doet verslijten, blijkt uit Brits onderzoek. Vooral op momenten dat piloten wachten op toestemming om te landen is de inname van stof groot.

TRANSPORT

De Duitse regering kondigt de bouw aan van een nationaal snellaadnetwerk voor vrachtwagens. Meer dan driehonderd laadzones langs de Duitse snelwegen moeten het transport helpen vergroenen.

VERKEER

Vorig jaar is het aantal Dodge Ram pick-uptrucks in Europa met 20 procent gestegen. Deze gevaarlijke en zwaar vervuilende voertuigen gebruiken een achterpoortje om de veiligheids- en milieuwet te omzeilen, zegt een coalitie van consumenten- en milieugroeperingen. “Hier past enkel een verbod”, schrijven ze in een verzoek aan de Europese Commissie. 

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo