Nieuwsagentschap

Nieuwe bossendeal tussen Noorwegen en Indonesië, zullen andere donoren volgen?

INDONESIE
Alle nieuws

Meer nieuws

GEZONDHEID

De mondiale vaccinatiedekking slaagt er niet in om zich te herstellen van de corona-pandemie, blijkt uit nieuwe VN-cijfers. Vergeleken met 2019 zijn 2,7 miljoen extra kinderen niet of onvoldoende gevaccineerd tegen vermijdbare ziekten als mazelen.

MILIEU

Menstruatiecups zijn goed voor planeet én portemonnee, maar vooral dat laatste argument helpt om vrouwen over de streep te trekken. Dat blijkt uit nieuw consumentenonderzoek in verschillende landen.

WATER

Tegen 2050 zullen vrouwen in ontwikkelingslanden gemiddeld een derde meer tijd verliezen aan water halen, blijkt uit een studie in Nature. In sommige delen van Zuid-Amerika en Zuidoost-Azië kan die tijd zelfs verdubbelen.

ENERGIE

China, de grootste exporteur van afvalolie ter wereld, kan niet aan de stijgende vraag in Europa en de VS blijven voldoen. Dat is een probleem, want de luchtvaart zal de vraag nog doen verdrievoudigen.

HIV/AIDS

Afrika heeft behoorlijke vooruitgang geboekt in het terugdringen van hiv-infecties en aids bij kinderen. Maar om aids bij deze jonge doelgroep tegen 2030 ook echt te beëindigen, moeten maatregelen in sommige landen nog opgeschaald worden.

GAZA

Naast de verschrikkingen van de oorlog en de volledige ineenstorting van de publieke dienstverlening krijgen de inwoners van Gaza nu ook nog te kampen met het bijzonder besmettelijke poliovirus, dat kinderverlamming veroorzaakt.

MIGRATIE

In de eerste helft van dit jaar zijn ruim 6400 migrantenkinderen aangekomen in Griekenland. Dat zijn er vier keer meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

AFRIKA

Kenia pakt het hoge aantal moedersterftes aan door moderne voorbehoedsmiddelen beschikbaar te maken voor vrouwen en gezinsplanning te bespreken. Experts wijzen op het belang om ook de morele leiders van achtergestelde gemeenschappen mee te krijgen om mythes en misvattingen over anticonceptie de wereld uit te helpen.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo