Amper zes landen ter wereld halen de luchtkwaliteitsnormen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), en slechts in 3 procent van de steden blijft de luchtvervuiling binnen de perken. Dat is de conclusie van het jaarlijkse World Air Report van IQAIr.
Het oorlogspuin dat zich torenhoog opstapelt in Oekraïne is niet verloren. Experts materiaalkunde zullen het beton recycleren en met die grondstoffen nieuw hoogwaardig beton fabriceren. Aan dat proces werkt ook een Belgische VUB-professor mee.
Nederland heeft de meeste zonnepanelen per hoofd van de bevolking in Europa, ondanks een gebrek aan ruimte. Het kleine land vindt innovatieve plekken - van stortplaatsen tot kunstmatige meren - om zonnecentrales op te richten.
Nederlandse bioboeren hielden de voorbije tien jaar gemiddeld meer over dan gangbare landbouwbedrijven. Voor 2020 was dat saldo zelfs een kwart meer.
Achtendertig grote kledingmerken, waaronder Hugo Boss en Closed, hebben een brief geschreven aan de Europese Commissie. Daarin vragen ze een verbod op het kweken van bont en de invoer van gekweekte bontproducten op de Europese markt.
Bijenkorven bieden een schat aan informatie over steden en de gezondheid van hun inwoners. Dat blijkt uit dna-analyse van het afval onderaan korven in onder meer Venetië, New York en Tokio.
Een nieuw onderzoek van Oxfam België brengt ernstige mensenrechtenschendingen aan het licht in de Belgische toeleveringsketen van bio-ethanol uit Braziliaans en Peruaans suikerriet. “Ondanks duidelijk bewijs blijft België mensenrechten schenden door de import van biobrandstoffen.”
De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties heeft gisteren (woendag) bij consensus een historische resolutie over klimaatgerechtigheid aangenomen.