De grootste steden ter wereld krijgen steeds vaker te maken met zowel droogte als grote overstromingen. Europese steden komen opvallend kwetsbaar uit nieuw onderzoek.
Om de snelle opmars van dengue wereldwijd te stoppen, kan een eenvoudige aanpak helpen, stelt nieuwe onderzoek aan de Universiteit van Stanford: afval opruimen.
Wetenschappers hebben een computersysteem ontwikkeld dat het gedrag van woestijnsprinkhanen voorspelt. Dat kan helpen om de enorme zwermen te beheersen voordat ze hele oogsten in Afrika en Azië kunnen verwoesten.
De soms duizenden jaren oude baobabs in Afrika hebben een diepe culturele en ecologische betekenis. Maar de snelle groei van de wereldwijde vraag naar 'superfoods' van de boom zet de soort onder druk.
Van een brommende vlieg zien we misschien niet meteen het nut in, maar we onderschatten de dieren, blijkt uit Brits onderzoek. Veel soorten vliegen migreren over grote afstanden, en spelen zo een cruciale rol voor mens en natuur.
In de Vlaamse Opvangcentra voor Vogels en Wilde Dieren zijn vorig jaar 38.063 wilde dieren binnengebracht. Egels staat met stip op nummer één.
Belgische banken investeren nog steeds miljarden in bedrijven die bijdragen aan grootschalige ontbossing. Dat blijkt uit het nieuwe onderzoeksrapport van FairFin en Bos+.
Sociale media kunnen een grote hulp zijn voor wetenschappers om de reactie van diersoorten op de klimaatverandering te volgen.