Nieuwsagentschap

Toerisme

DUURZAAM TOERISME

De befaamde toeristentaks van Bhutan staat onder druk. Langs de ene kant wil het land overtoerisme vermijden om schade aan de natuur te voorkomen en de culturele eigenheid te behouden. Tegelijk vragen lokale bedrijven om meer toeristen binnen te laten om de ontwikkeling van het land vooruit te helpen.

TOERISME

Een samenwerking tussen de Verenigde Naties en Marokko wil het toerisme in het land, dat na covid-19 nog steeds niet helemaal hersteld is, nieuw leven inblazen. Frisse ideeën en creatieve oplossingen moeten leiden tot een duurzaam model dat zowel het milieu als de lokale ontwikkeling voor ogen heeft.

VAKANTIE

De voordelen van een goede vakantie zijn voelbaar nog voor je op reis vertrekt, blijkt uit onderzoek. Alleen al het uitkijken naar een toekomstige beloning kan meer voldoening geven dan de beloning zelf - met dank aan dopamine.

TOERISME

Toeristen trekken naar de Middellandse Zee alsof er niets aan de hand is, maar de huidige hittegolven zijn wel degelijk een game changer, schrijven experten Susanne Becken en Johanna Loehr. Hoe, waar en wanneer we reizen gaat de komende jaren sterk veranderen.

TOERISME

Als je aan Bangladesh denkt, denk je vast eerder aan sloppenwijken of kledingfabrieken dan aan je volgende vakantiebestemming. Toch heeft de kustlijn van het land een enorm toeristisch potentieel, leggen Ramiz Uddin en Mohammad Saiful Hassan uit. Ze zijn als directeur Innovatie bij het VN-Ontwikkelingsprogramma en onderdirecteur van de Bengalese dienst voor toerisme nauw betrokken bij de ontwikkeling van Bangladesh als een nieuwe strandbestemming.

REIZEN

Reizen met de trein is in Europa gemiddeld twee keer duurder dan vliegen, blijkt uit onderzoek door Greenpeace. Op sommige routes en bij last-minute boekingen kan het prijsverschil nog veel groter zijn, en dat heeft veel met het beleid te maken. 

LUCHTVAART

Vliegmaatschappijen misleiden hun klanten met claims rond “groen” of “duurzaam” vliegen, zeggen Testaankoop en 21 andere Europese consumentenorganisaties. Ze dienen samen met koepelorganisatie BEUC klacht in tegen 17 maatschappijen bij de Europese Commissie.

REIZEN

Kiest u straks voor een klassieke vliegvakantie naar een zuiders land of denkt u bij deze temperaturen: een campingtrip met de fiets door eigen land is ook wel leuk? In het tweede geval stoot u meteen tot 21 keer minder CO2 uit.

MILIEUBESCHERMING

De giraffen in Oost-Afrika zijn ernstiger bedreigd dan eerder werd gedacht. Onderzoekers roepen op tot een meer gerichte beschermingsstrategie, want de dieren paren te weinig. Een diepe kloof in het landschap houdt hen van elkaar gescheiden.

TOERISME

De zwavelvervuiling door cruiseschepen rond Europese havens was vorig jaar nog erger dan voor de pandemie. Grote uitzondering is Venetië, waar een verbod op grote schepen de vervuiling met 80 procent deed dalen. Dat toont aan dat er veel meer kan gebeuren, zegt milieudenktank T&E. 

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo