Nieuwsagentschap

Inactiviteit tijdens woon-werkverkeer bepalend voor ons geluk

GEZONDHEID
Alle nieuws

Meer nieuws

VOEDSELPRODUCTIE

De voedselsystemen in de wereld bieden enorme kansen om de uitstoot te verminderen, besluit de Wereldbank in een lijvig rapport. Zelfs met bestaande technologieën kan de uitstoot van broeikasgassen met bijna een derde naar beneden - zonder hoge kosten.

PLASTICVERVUILING

De lidstaten van de VN onderhandelen deze week in het Canadese Ottawa over een verdrag om een einde te maken aan de toenemende plasticvervuiling. Elk jaar wordt nu meer dan 400 miljoen ton plastic afval geproduceerd.

MILIEU

Er is nog nooit zo weinig ijs geweest op de vijf grote meren op de grens tussen de VS en Canada sinds het begin van de metingen, vijftig jaar geleden. De voorbije winter was uitzonderlijk warm, maar volgens wetenschappers zijn de ijsomstandigheden al decennialang gestaag aan het verslechteren.

VOEDING

Indien we vlees en zuivel af en toe links laten liggen vermijden we de uitstoot van een hele hoop broeikasgassen en bovendien gaat onze levensverwachting omhoog. Dat heeft Brits-Canadees onderzoek in Nature nu onomstotelijk bewezen.

GEZONDHEID

Landen in Zuidelijk Afrika hebben de dreigende polio-epidemie kunnen bedwingen. Er zijn geen tekenen meer van besmettingen in Mozambique en Malawi, en daarmee is de uitbraak is officieel voorbij. 

PLASTICVERVUILING

Amerikaanse wetenschappers hebben ‘significante’ hoeveelheden microplastics ontdekt in elk van de onderzochte testikels, bij zowel mensen als honden. Het plastic is mogelijk een verklaring voor de dalende vruchtbaarheid bij mannen. 

WATERVOORZIENINGEN

De ongelijke toegang tot waterbronnen brengt de globale welvaart in het gedrang, waarschuwt een nieuw rapport van de Wereldbank. In de armste landen gaat de situatie erop achteruit, en miljoenen mensen over de hele wereld moeten het zonder veilig drinkwater en sanitaire voorzieningen stellen.

GEZONDHEID

Een plantaardig dieet biedt de beste bescherming tegen kanker en hart- en vaatziektes, concluderen Italiaanse onderzoekers na analyse van twintig jaar aan onderzoek. “Deze levensstijl is een effectieve gezondheidsstrategie.”

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo