Nieuwsagentschap

Opvallend succes in Jemen: in vier dagen 1,3 miljoen kinderen ingeënt tegen polio

JEMEN
Alle nieuws

Meer nieuws

RODE ZEE

Sinds november vorig jaar zijn herhaalde aanvallen uitgevoerd op schepen door vermoedelijke Somalische piraten. Laten ze zich inspireren door de Houthi-rebellen, en is hun dreiging weer helemaal terug? Samuel Oyewole, hoogleraar Politieke Wetenschappen aan de Nigeriaanse Universiteit van Oye Ekiti, analyseert de dreiging.

MALARIA

Een Aziatische muggensoort speelt een prominente rol bij de opmars van resistentie malaria in Afrika, zegt onderzoek in Nature. De mug verspreidt zich bijzonder snel en kan het hele jaar door overleven.

MENSENRECHTEN

De Verenigde Naties hebben 42 landen (van de 193 lidstaten) op een zwarte lijst gezet voor represailles tegen mensenrechtenactivisten en journalisten.

KLIMAATVERANDERING

In de tien landen waar de klimaatcrisis het hardst toeslaat, is de acute honger de voorbije zes jaar meer dan verdubbeld. Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerd Oxfam-rapport. 

ONDERWIJS

Na de pandemie moeten opnieuw verschillende landen in Azië en Afrika de scholen sluiten. De oorzaak is dit keer extreme hitte, die onderwijs onmogelijk maakt.

FIETSEN

Sinds de voorstelling op een fietsbeurs begin dit jaar hebben al drie gemeenten in Vlaanderen een fietswasstraat geopend. “Vlaanderen houdt van propere fietsen”, zegt organisatie VeloWash.

ZORGPLICHT

De Europese parlementsleden hebben gisteren het licht op groen gezet voor een wet die bindende zorg verplicht voor de werknemers en het milieu in de volledige waardeketen van grote bedrijven die op ons grondgebied actief zijn. De wet werd gestemd op de elfde verjaardag van de ramp in een kledingfabriek in Bangladesh waarbij meer dan duizend mensen het leven lieten.

MENSENRECHTEN

Steeds meer overheden gooien de internationale rechtsorde overboord en artificiële intelligentie biedt een vruchtbare bodem voor racisme, discriminatie en verdeeldheid. Dat zijn de voornaamste conclusies van het jaarrapport van Amnesty International.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo