Nieuwsagentschap

Italiaanse klimaatgezant stapt op

KLIMAATBELEID
Alle nieuws

Meer nieuws

LUCHTVERVUILING

Hoewel de luchtkwaliteit in Europa blijft verbeteren, is het nog steeds het grootste gezondheidsrisico in Europa, verantwoordelijk voor een groot aantal vroegtijdige sterfgevallen, blijkt uit cijfers van het Europese Milieuagentschap (EEA).

CO2-OPSLAG

In warmwaterbronnen is een microbe ontdekt die bijzonder snel CO2 omzet in biomassa. Wetenschappers hopen de microbe in te zetten om broeikasgassen uit de atmosfeer te halen. 

LABORATORIUMVLEES

Italië wil als eerste land ter wereld vlees verbieden dat in een laboratorium is gekweekt. Maar daar zou de Italiaanse regering best nog eens extra over nadenken, schrijft Silvia Malagoli, onderzoeker aan de Universiteit van Strathclyde in Schotland. Ze legt uit wat de voordelen van kweekvlees zijn.

VOEDSELZEKERHEID

Het noorden van Italië krijgt steeds meer te kampen met extreme droogte. Dat is slecht nieuws voor de boeren, maar ook voor liefhebbers van Italiaanse ham en kaas. Ook de helft van de Europese rijst komt uit de regio. “Zonder water kan hier niks groeien.”

TEXTIELINDUSTRIE

Het Europees Parlement heeft de Textielstrategie goedgekeurd in een stemming. Maar liefst zeshonderd parlementsleden scharen zich zo achter de ambitie om fast fashion de wereld uit te helpen.

LANDBOUW/AFRIKA

Dankzij kunstmatige intelligentie (AI) en satellietbeelden kan de tool 'Africa Agriculture Watch' oogsten in Afrika voorspellen. “Hiermee kunnen we de schade van klimaatverandering en andere crises helpen beperken”, zeggen de Afrikaanse ontwikkelaars.

KLIMAATVERANDERING

Sinds de jaren zestig is de hoeveelheid warmte die wordt opgeslagen in landmassa aanzienlijk toegenomen. De warmteopslag op de continenten nam zelfs veel sterker toe dan de opwarming in oceanen en in de atmosfeer, stelt nieuw internationaal onderzoek waar ook de VUB aan meewerkte.

BERICHT UIT DRIE WERELDSTEDEN

De economische crisis dwingt de Argentijnse regering de afbouw van populaire energiesubsidies die twintig jaar geleden werden ingevoerd. Nu in Argentinië de winter nadert, zetten de inwoners van Buenos Aires zich schrap voor een factuur die in sommige gevallen maar liefst 136 procent hoger kan uitvallen.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo