Nieuwsagentschap

Centraal-Europese leiders muilkorven journalisten

PERSVRIJHEID
Alle nieuws

Meer nieuws

BIOLOGIE

Ook bomen blijken ‘s nachts te "slapen". Uit lasermetingen blijkt dat ze in het donker hun takken laten doorhangen.

MILIEU

Pogingen van de Europese Unie om illegaal hout te weren, falen jammerlijk, staat in een vandaag (donderdag) verschenen rapport van de Europese Rekenkamer. Het EU beleid is volgens de controleurs "slecht ontworpen, slecht uitgevoerd en grotendeels ineffectief."

HONGARIJE

Hongarije kampt met een piek van emigratie door hoogopgeleide inwoners, volgens sommigen het gevolg van de autoritaire koers van de regering.

VERKEER/HONGARIJE

Een team van Hongaarse designers is erin geslaagd een fiets zonder ketting te ontwerpen. De StringBike maakt gebruik van een systeem met staalkabels en katrollen dat schoner, veiliger en efficiënter is dan de vertrouwde ketting.<br />

ZUID-AFRIKA

De Zuid-Afrikaanse president Cyril Ramaphosa is teruggekeerd van de Gemenebest-top in Londen na aanzwellende protesten in de Zuid-Afrikaanse provincie Noordwest. 

ONTWIKKELING

Er waait een nieuwe wind in de Afrikaanse politiek. Verkiezingen leiden er in toenemende mate tot een verjonging van de leiders. Van presidenten, ministers of parlementsleden, Afrikaanse jongeren eisen hun plek op aan de politieke tafel. En of dat nodig zal zijn: elk jaar betreden 10 tot 12 miljoen jongeren de arbeidsmarkt voor maar 3 miljoen banen.

VERSPILLING

Amerikaanse consumenten verspillen gemiddeld bijna een halve kilo voedsel per persoon per dag. Opvallend: hoe gezonder het dieet, hoe meer er verspild wordt.

E-WASTE

Tweedehandse auto’s op weg naar Afrika worden volgepropt met oude televisies, ijskasten en computers. In veel gevallen zijn die defect, en dat is een inbreuk op de internationale wetgeving rond elektronisch afval.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo