Nieuwsagentschap

Milieugroep wil Trumps hoofd uithakken in ijsberg

KLIMAAT
Alle nieuws

Meer nieuws

GELUK

Stel de vraag waar mensen zichzelf zien staan op de 'geluksladder’ en je krijgt als resultaat een overzicht van landen waar mensen zich het meest gelukkig voelen. Nieuw onderzoek aan de universiteit van Lund in Zweden suggereert echter dat de meting die aan de basis ligt van het fameuze World Happiness Report misschien niet de hele waarheid over geluk vertelt.

TECHNOLOGIE

Een langdurige studie bij een kwart miljoen mensen concludeert dat er geen verband is tussen het gebruik van mobiele telefoons en het risico op hersentumoren. Lange tijd heerste daar twijfel over.

DOWN

Uit dna-onderzoek op tienduizend oude menselijke overblijfselen blijkt dat het Downsyndroom ook al voorkwam in vroege beschavingen. Uit de resten blijkt dat kinderen met deze genetische aandoening vroeger een zeer korte levensduur hadden. Opvallend: kleurige kralen en andere grafgiften tonen dat ze werden gewaardeerd als leden van hun samenleving.

 

ENERGIE

Finland gaat als eerste een verlaten mijn omvormen tot 'zwaartekrachtbatterij'. Stroom wordt opgeslagen met gewichten, en de zwaartekracht doet de rest.

PERSVRIJHEID

De afgelopen vijftien jaar zijn minstens 749 journalisten en nieuwsmedia aangevallen die berichten over milieu- en klimaat. Tegelijk is de online desinformatie dramatisch toegenomen, blijkt uit een VN-rapport op de Werelddag van de Persvrijheid.

KLIMAAT

Europese steden grijpen steeds vaker naar natuurlijke oplossingen om zich te wapenen tegen de klimaatverandering, zegt het Europese Milieuagentschap (EEA). Negen op de tien stadsbesturen zetten in op bomen, groendaken en waterpartijen als buffer tegen overstromingen en hitte.

INHEEMSE VOLKEREN

De rush op grondstoffen voor de groene transitie wakkert landroof en onderdrukking van inheemse volkeren aan, zegt Rukka Sombolinggi van de Toraja-stam op het Indonesische eiland Sulawesi. Ze kroop in haar pen om dit onderbelichte probleem aan te kaarten.

ONDERWIJS

Na de pandemie moeten opnieuw verschillende landen in Azië en Afrika de scholen sluiten. De oorzaak is dit keer extreme hitte, die onderwijs onmogelijk maakt.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo