Nieuwsagentschap

Rohingya-vluchteling: “Elke dag is een nachtmerrie”

ROHINGYA
Alle nieuws

Meer nieuws

ONDERWIJS

Na de pandemie moeten opnieuw verschillende landen in Azië en Afrika de scholen sluiten. De oorzaak is dit keer extreme hitte, die onderwijs onmogelijk maakt.

ZORGPLICHT

De Europese parlementsleden hebben gisteren het licht op groen gezet voor een wet die bindende zorg verplicht voor de werknemers en het milieu in de volledige waardeketen van grote bedrijven die op ons grondgebied actief zijn. De wet werd gestemd op de elfde verjaardag van de ramp in een kledingfabriek in Bangladesh waarbij meer dan duizend mensen het leven lieten.

INFECTIEZIEKTEN

Het aantal besmettingen met hepatitis B en C stijgt en leidt nu wereldwijd al tot 1,3 miljoen doden per jaar. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) trekt aan de alarmbel.

ARMOEDE

Een juiste bril doet het inkomen van mensen in lage-inkomenslanden met gemiddeld een derde stijgen, blijkt uit onderzoek in Bangladesh. Geen enkele andere gezondheidsingreep heeft zo’n impact op het inkomen.

INHEEMSE VOLKEREN

De rush op grondstoffen voor de groene transitie wakkert landroof en onderdrukking van inheemse volkeren aan, zegt Rukka Sombolinggi van de Toraja-stam op het Indonesische eiland Sulawesi. Ze kroop in haar pen om dit onderbelichte probleem aan te kaarten.

CONFLICT

Armenië heeft er vrijdag mee ingestemd om vier dorpen “terug te geven” aan aartsvijand Azerbeidzjan, dat meldt de Armeense staatsmedia. Een woordvoerder van het Azerbeidzjaanse ministerie van Buitenlandse Zaken omschreef de gebeurtenis als “historisch”.

 

CAMBODJA

De moderniteit komt met rasse schreden in Cambodja, ziet journalist Kris Janssens (48) die er sinds 2016 woont en werkt. De overwegend jonge bevolking wil vooruit met het leven en omarmt technologie eerder dan landbouw of visserij. Lukt het de Cambodjanen om de authentieke ziel van hun land te verenigen met de droom van vooruitgang?

EU

Milieuorganisaties vrezen dat de aandacht voor de klimaatcrisis in Europa helemaal is weggeëbd. Een gelekte nota van de Europese Raad toont vooral de militaire ambities aan. “Maar je kunt een bosbrand of overstroming niet neerschieten en bombarderen.”

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo