Nieuwsagentschap

Drie maal zoveel extreme stormen in Sahel

EXTREEM WEER
Alle nieuws

Meer nieuws

VOEDSELZEKERHEID

Een groot deel van de bevolking in West- en Centraal-Afrika zal de komende zomer geconfronteerd worden met honger, waarschuwt het International Rescue Committee (IRC).

FIJNSTOF

Wereldwijd halen amper zeven landen de internationale normen voor vervuiling met fijnstof. Op veel plaatsen neemt de vervuiling zelfs nog toe, naarmate de economie aantrekt.

MALARIA

Afrikaanse ministers van Volksgezondheid hebben een gezamenlijke verklaring ondertekend waarin ze beloven om actie te ondernemen zodat malaria niet langer dodelijke slachtoffers maakt. Vandaag valt 95 procent van de malariadoden nog steeds op het Afrikaanse continent.

INTERNATIONALE VROUWENDAG

Wereldwijd leven nu meer dan 230 miljoen vrouwen en meisjes die slachtoffer zijn van genitale verminking. Dat is een toename van 15 procent vergeleken met schattingen uit 2016, maar toch verliest de praktijk terrein, zegt Unicef.

OEKRAÏNE

Bastaardarenden maken tijdens hun migratie een omweg rond de conflictgebieden in Oekraïne en mijden tussenstops, blijkt uit gps-data. Daardoor wordt de al epische trek van de roofvogels nog gevaarlijker.

PLASTICVERVUILING

Amerikaanse wetenschappers hebben ‘significante’ hoeveelheden microplastics ontdekt in elk van de onderzochte testikels, bij zowel mensen als honden. Het plastic is mogelijk een verklaring voor de dalende vruchtbaarheid bij mannen. 

WATERVOORZIENINGEN

De ongelijke toegang tot waterbronnen brengt de globale welvaart in het gedrang, waarschuwt een nieuw rapport van de Wereldbank. In de armste landen gaat de situatie erop achteruit, en miljoenen mensen over de hele wereld moeten het zonder veilig drinkwater en sanitaire voorzieningen stellen.

LANDBOUW

Aan Nederlandse universiteiten is een biologisch alternatief ontwikkeld voor giftige pesticiden. Een natuurlijke, kleverige substantie wordt op de bladeren gespoten om insecten te vangen.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo