Nieuwsagentschap

Zware celstraffen voor Egyptische activisten op “terreurproces”

MENSENRECHTEN
Alle nieuws

Meer nieuws

STEDEN

In de dichtbevolkte Egyptische havenstad Alexandrië zijn de afgelopen twintig jaar al minstens 280 gebouwen ingestort. “Een lot dat kuststeden over de hele wereld kan treffen”, zegt onderzoek.

EGYPTE

Alexandrië leeft in de schaduw van haar verleden”, schrijft Eduard Cousin die als journalist tien jaar lang in de Egyptische hoofdstad Caïro heeft gewoond. Om het lawaai van die stad te ontvluchten, trok hij geregeld naar Alexandrië, een stad met een kosmopolitisch verleden en een plek van verbinding voor handelaren en reizigers uit alle windrichtingen.

AFRIKA

De Afrikaanse bevolking groeit snel en die trend zal de steden uit hun voegen doen barsten. “Als het continent enig voordeel wil halen uit de snelle verstedelijking moet alle aandacht gaan naar industrialisering”, zegt de Economist Intelligence Unit in een nieuw rapport. Maar, meer industrie zal de uitstoot van broeikasgassen doen toenemen en de zeespiegel doen stijgen.

GEZONDHEID

Terwijl de oorlog de bevolking blijft teisteren, is nu ook een variant van het poliovirus is aangetroffen in stalen van rioolwater in Gaza. Michael Toole, professor Internationale Geneeskunde aan het Burnet Institute in Australië schetst het belang van die ontdekking.

ONTWIKKELINGSSAMENWERKING

Berichtgeving in The New York Times legt gelekte plannen bloot waaruit blijkt dat de regering-Trump de VS wil terugtrekken uit Gavi, de internationale alliantie die vaccins in veel arme landen mogelijk maakt. Dat zou ook voor ons land gevolgen inhouden, zegt 11.11.11.

KLEDIJ

De gemiddelde Europeaan koopt vandaag 19 kilo aan kleding, schoenen en ander textiel per jaar. Influencers, goedkope fast fashion en online winkelen doen ons meer kledij dan ooit kopen.

VOEDING

Een foto maken van je maaltijd en meteen weten hoe gezond het is: dankzij artificiële intelligentie wordt het denkbaar. De Universiteit van New York werkt aan een app die alle verschillende voedingswaarden opvallend goed inschat.

ONDERZOEK

Historisch onderzoek kan helpen om toekomstige voedseltekorten te voorkomen, stelt een studie in Nature onder leiding van de Vrije Universiteit Brussel (VUB). “We moeten meer kijken naar het verleden om toekomstige crisissen aan te pakken.”

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo