De voorbije maanden heeft een groot aantal intense bosbranden gewoed in Oost-Rusland, Canada en Alaska. Dat leidt tot veel rook boven delen van Eurazië en Noord-Amerika.
De kindersterfte in de wereld is nog nooit zo laag geweest als vandaag. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van VN-kinderrechtenorganisatie Unicef.
Mongolië krijgt voor het tweede jaar op rij te maken met een “dzud” - een bijzonder barre winter na een droge zomer. Het weerfenomeen heeft dit jaar al aan meer dan zestigduizend runderen het leven gekost.
Biologen van de Universiteit Antwerpen hebben aangetoond hoe kunstlicht de biologische klok van wilde dieren verstoort, waardoor ze 's nachts langer actief blijven.
Kleinere vissoorten eten verlaagt de blootstelling aan kwik, blijkt uit nieuw onderzoek. En ook het milieu vaart er wel bij, want de soorten zijn minder kwetsbaar voor overbevissing.
De ontwerpbegroting van de Arizona-partijen voorziet in een daling van een kwart van de federale uitgaven voor ontwikkelingssamenwerking. Mensenrechtenorganisaties maken zich grote zorgen.
De gevolgen van het presidentschap van Trump op het klimaat zullen wereldwijd zichtbaar zijn, stelt klimaatwetenschapper Wim Thiery. Trumps recente presidentiële handtekeningen zijn goed voor de uitstoot van vier miljard ton extra CO2.
De opwarming van anderhalve graad Celsius is bereikt, dus moet de klimaatwetenschap anders naar de toekomst kijken, schrijft klimaatexpert Aditi Mukherji. Als auteur bij het IPCC steekt ze ook een hand in eigen boezem: “De tijd om inzichten te leveren is voorbij, nu is bruikbare, bewezen en toekomstgerichte wetenschap nodig die de weg effent naar effectief handelen.”