Nieuwsagentschap

WHO: Wereld slaagt er niet in om zoutconsumptie te temperen

GEZONDHEID
Alle nieuws

Meer nieuws

PLASTICVERVUILING

Plastic vervuilt niet alleen waterlopen over de hele wereld - het verstopt ze ook. Meer dan tweehonderd miljoen mensen lopen risico op frequentere en meer intense overstromingen omdat plastic afval de afwatering blokkeert. Geblokkeerde afwateringskanalen maken ook dat het water minder snel weg kan trekken.

AMAZONEWOUD

In de eerste vier maanden van 2023 is in het Braziliaanse Amazonegebied 38 procent minder ontbost dan in dezelfde periode vorig jaar. In de savannes van de Cerrado ging de verwoesting van de natuur ten voordele van de sojateelt wel gewoon door. Dat blijkt uit gegevens van het Braziliaanse Nationaal Instituut voor Ruimteonderzoek (INPE).

JOURNALISTIEK

Journalistiek wordt wereldwijd bedreigd door de opmars van fake news, blijkt uit de 21e editie van de World Press Freedom Index, die jaarlijks wordt samengesteld door Reporters Without Borders (RSF). België zakt 8 plaatsen in de rangschikking.

ONTBOSSING

Natuurbranden en ontbossing in het Amazone-regenwoud kunnen leiden tot meer dan vijftien miljoen gevallen van luchtweg- en hart- en vaatziekten per jaar, met daarmee gepaard gaande kosten voor de gezondheidszorg van twee miljard dollar per jaar. 

PLASTICVERVUILING

Bij de recyclage van plastic kunnen giftige stoffen zich op drie manieren opstapelen. Dat blijkt uit een rapport van Greenpeace, in de aanloop naar onderhandelingen over een wereldwijd verdrag om plasticvervuiling te stoppen.

GEZONDHEID

Langdurige blootstelling aan fijnstof, stikstof en roet leidt tot een hoger risico op ernstige covid, opname in het ziekenhuis of overlijden. Dat blijkt uit een studie onder meer dan vier miljoen Spanjaarden.

OVERGEWICHT

Herhaaldelijk naar foto’s van eten kijken kan de honger stillen, blijkt uit Deens onderzoek. De wetenschappers hopen dat het tot nieuwe methoden kan leiden in de strijd tegen overgewicht.

VOEDSELPRODUCTIE

Europeanen willen graag gezond en duurzaam eten, maar velen zijn daar simpelweg niet toe in staat. Prijs is voor zes op de tien EU-burgers het grootste obstakel om duurzamer te eten, blijkt uit een bevraging van het Wereld Natuur Fonds (WWF) in twaalf Europese landen, waaronder België

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo