Nieuwsagentschap

Wet legt Australische dokters het zwijgen op over toestand asielzoekers

MIGRATIE
Alle nieuws

Meer nieuws

KLIMAATVERANDERING

Door de toename van CO2 in het zeewater gaan inktvissen aan het knoeien in hun jacht op voedsel.

KLIMAATVERANDERING

Op hete dagen bieden wit geschilderde daken verkoeling, niet enkel in steden maar ook op het platteland, schrijft journalist en klimaatauteur Fred Pearce. Dat is goed nieuws want met de klimaatverandering en de verstedelijking zal het hitte-eilandeffect nog toenemen.

BIODIVERSITEIT

Een experiment waarbij zeewater kunstmatig werd verzuurd met CO2 heeft aangetoond dat de groei van koraal sterk vertraagt als de uitstoot van dat broeikasgas blijft toenemen.

CHINA

Japan, de VS, Australië en India praten met elkaar over de ontwikkeling van een alternatief voor het Chinese miljardenproject Belt and Road Initiative.

MENSENRECHTEN

In een eerste rapport over de status van de artistieke vrijheid waarschuwt Freemuse voor de opkomst van een nieuwe cultuur die anderen het zwijgen oplegt. “De artistieke expressie wordt stopgezet in alle uithoeken van de wereld, ook in het traditioneel democratische Westen”.

SEKSUEEL MISBRUIK

Er moet meer aandacht komen voor mannelijke slachtoffers van seksueel geweld in de Centraal-Afrikaanse Republiek, zegt Zack Baddorf, onderzoeker van het All Survivors Project. Hij constateert dat veel misbruikte mannen uit schaamte geen hulp durven zoeken.

PERSVRIJHEID

Druk van de overheid op de media in Kenia neemt toe sinds de algemene verkiezingen van afgelopen jaar. In de afgelopen maanden werden tv-stations gedwongen tijdelijk te sluiten en journalisten zeggen te vrezen voor zelfcensuur.

TECHNOLOGIE

Kunstmatige intelligentie (AI) kan niet alleen ingezet worden om processen te automatiseren, maar ook voor besluitvorming. Daarbij moet zorgvuldig worden omgegaan met mensenrechten en gewaakt worden voor discriminatie, schrijft Erica Kochi, hoofd Innovatie bij Unicef.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo