Nieuwsagentschap

Sinds 2007 zijn 37.000 mensen verdwenen in Mexico

GEDWONGEN VERDWIJNINGEN
Alle nieuws

Meer nieuws

MILIEUVERVUILING

De ramp op de Deepwater Horizon laat meer dan tien jaar later nog altijd sporen na: de koraalriffen in de Golf van Mexico hebben het bijzonder moeilijk om zich te herstellen, blijkt uit nieuw onderzoek.

VOLKSGEZONDHEID

Om ziektes zoals dengue en zika in te dammen hebben verschillende steden in Latijns-Amerika besloten om vuur met vuur te bestrijden: ze zetten op grote schaal bijzondere muggen uit. Die zijn besmet met een bacterie die hun vermogen vermindert om ziektes over te brengen.

 

GELD

Wat motiveert mensen om hard te werken? Het meest voor de hand liggende antwoord: geld. Een mooi loonbriefje zou de reden zijn waarom we ons elke dag in het zweet werken. Nieuw onderzoek in Nature ontdekt echter dat dit vooral opgaat voor onze cultuur en veel minder in andere.

KINDERRECHTEN

Het voorbije jaar bracht niet alleen grimmig nieuws over de impact van conflicten, een ontsporend klimaat en misbruik. Er was ook goed nieuws voor kinderen, zegt Human Rights Watch. Een overzicht van tien positieve ontwikkelingen.

GEZONDHEID

Meer dan 3 miljard mensen leven met een neurologische aandoening, zegt nieuw onderzoek in The Lancet. De groep aandoeningen waaronder beroerte, epilepsie, kanker in de hersenen en dementie is daarmee de belangrijkste oorzaak van slechte gezondheid.

DIERENWELZIJN

Actievoerders hebben een rechtszaak opgestart tegen de Europese Commissie vanwege het niet nakomen van de belofte om werk te maken van een stelselmatige afbouw van dieren in kooien en een uiteindelijk verbod op de praktijk.

LANDBOUW

Grazend vee is voor de wereldwijde klimaatverandering zowel een zegen als een vloek, zegt nieuw onderzoek van het MIT in Nature. Belangrijk is om het evenwicht tussen grazen en niet-grazen goed te bewaken. Zo kan de opslag van CO2 in de bodem geoptimaliseerd worden. 

AFRIKA

Afrika heeft deze week de African Entrepreneurial Ecosystem Index gepresenteerd. Het continent wil met de index het ondernemersklimaat in verschillende landen meten waarmee stakeholders aan de slag kunnen.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo