Niger heeft als eerste Afrikaanse land rivierblindheid uitgeroeid, een ziekte die vooral de allerarmsten treft. Het is een voorbeeld voor andere landen in de regio, zegt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).
Slecht nieuws voor wie houdt van blauwe bessen in de fruitsla: de populaire blueberries zijn bedreigd door een schimmelziekte die zich vanuit de VS naar de hele wereld verspreidt.
Enorme vulkanische uitbarstingen in India worden al jarenlang genoemd als een mogelijke oorzaak voor het uitsterven van de dinosauriërs. Maar was de boosdoener niet een meteoriet die 66 miljoen jaar geleden insloeg op aarde? Klimaatwetenschappers hebben dat nu voor eens en altijd uitgeklaard.
We gaan er makkelijk van uit dat ouderen een hoger risico lopen om te sterven door extreme hitte naarmate de aarde opwarmt. Maar nieuw onderzoek in Mexico situeert hittedoden vooral bij jongvolwassenen, mensen waarvan je zou verwachten dat ze het best bestand zijn tegen hitte.
De Verenigde Naties erkennen werkgelegenheid in de toeristische sector als een officiële indicator voor duurzame ontwikkeling.
Zeshonderd miljoen Afrikanen hebben geen toegang tot stroom. Start de groene en rechtvaardige energietransitie bij hen, schrijven juristen Oyeniyi Abe en Victor Azubike.
Vroege ondersteuning van kinderen die opgroeien in achtergestelde situaties verbetert hun neurologische ontwikkeling aanzienlijk. Dat zeggen kinderartsen naar aanleiding van intensief onderzoek bij Roma-kinderen.
Vrouwen zal je minder snel dan mannen zien met een wandelstok of een ander hulpmiddel dat hun mobiliteit verbetert. Nochtans hebben ze die vaak wel nodig, stellen Britse onderzoekers.