Nieuwsagentschap

Minstens elf journalisten gedood bij luchtaanvallen in Gaza

ISRAEL-PALESTINA
Alle nieuws

Meer nieuws

GAZA/ISRAEL

Europese financiële instellingen investeren 60 miljard euro in bedrijven die wapens verkopen aan Israël. BNP Paribas is de grootste Europese investeerder, zeggen FairFin en koepelorganisatie 11.11.11 in een nieuw rapport.

ISRAEL-PALESTINA

Naast de menselijke tol zijn ook de gevolgen van het geweld in Gaza voor het milieu ongezien, zegt het VN-Milieuprogramma (UNEP). Er is onomkeerbare schade aan de natuur, en bodem en water zijn ernstig vervuild.

CONFLICT

Sinds 1946 hebben er nooit meer conflicten gewoed op aarde dan vandaag. De laatste drie jaar waren die op de koop toe gewelddadiger dan ooit. Dat stelt het Noorse onderzoeksinstituut Prio.

ISRAEL-PALESTINA

Ook op de Westelijke Jordaanoever stijgt het aantal slachtoffers sinds de start van de oorlog in Gaza. Volgens de VN zijn al meer dan vijfhonderd doden gevallen.

DIGITALE WERELD

In onze digitale wereld wordt veel gestreamd, ook rampen en live events van mensen of dieren in nood. Ongepast en voyeuristisch? Niet per se, zegt een nieuwe Britse studie. De events begrijpen, gevaren leren inschatten en elkaar steunen, spelen een belangrijke rol.

GEORGIË

Een wetsvoorstel door de regeringspartij in Georgië maakt mensen uit de Lgbtq+-gemeenschap bijzonder zenuwachtig. “Als deze wetgeving wordt aangenomen, kunnen Lgbtq+-mensen hier gewoon niet meer wonen.”

RUIMTEVAART

Als gebruikte satellieten terugkeren in de atmosfeer en verbranden, laten ze kleine deeltjes aluminiumoxide achter, die de ozonlaag aantasten. Nieuw onderzoek waarschuwt dat de lancering van duizenden satellieten als Starlink die concentraties zal doen exploderen.

MENTALE GEZONDHEID

Therapie via WhatsApp helpt ouderen om zich minder depressief te voelen. “Vooral voor ouderen die geïsoleerd wonen of geen therapeut kunnen betalen, is dit een snelle manier om verlichting te bieden”, zegt Braziliaans onderzoek in Nature Medicine.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo