Nieuwsagentschap

Mauritiaanse vrouwen kiezen voor de zee

MAURITIUS
Alle nieuws

Meer nieuws

FIJNSTOF

Wereldwijd halen amper zeven landen de internationale normen voor vervuiling met fijnstof. Op veel plaatsen neemt de vervuiling zelfs nog toe, naarmate de economie aantrekt.

AFRIKA

Afrika heeft deze week de African Entrepreneurial Ecosystem Index gepresenteerd. Het continent wil met de index het ondernemersklimaat in verschillende landen meten waarmee stakeholders aan de slag kunnen.

OCEANEN

In Mauritius is een stof in zeesponzen ontdekt die kankercellen doodt. Het is een veelbelovende eerste stap, maar het kan nog jaren duren voor er een echt medicijn gevonden wordt, schrijft biochemicus Rima Beesoo.

STORM

Tropische cycloon Freddy, die al weken aanhoudt, is voor de tweede keer aan land gegaan in Zuidelijk Afrika. Overstromingen en modderstromen hebben daarbij minstens honderd doden geëist in Mozambique in Malawi.

MENTAAL WELZIJN

Wandelen of sporten in een omgeving met veel verschillende planten, bomen en uitzichten is tot acht uur langer heilzaam voor de geest dan een uitstap in minder diverse natuur. Dat blijkt uit onderzoek in het gezaghebbende vakblad Nature.

CAMBODJA

De moderniteit komt met rasse schreden in Cambodja, ziet journalist Kris Janssens (48) die er sinds 2016 woont en werkt. De overwegend jonge bevolking wil vooruit met het leven en omarmt technologie eerder dan landbouw of visserij. Lukt het de Cambodjanen om de authentieke ziel van hun land te verenigen met de droom van vooruitgang?

SYRIË

In het door oorlog geteisterde Syrië worden steeds vaker pasgeborenen achtergelaten op straat, in parken of in moskeeën. In een recent geopend centrum vangen vrijwiligers vondelingen op en starten de moeizame zoektocht naar de ouders of een adoptiegezin.

DIERENWELZIJN

Bijna 6 op de 10 baasjes van huisdieren willen voor hun dier dezelfde medische zorgmogelijkheden als voor mensen. Dat zegt onderzoek van de universiteit van Glasgow bij diereneigenaren in het Verenigd Koninkrijk, Denemarken en Oostenrijk.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo