Nieuwsagentschap

Minstens honderd doden bij terugkeer van recordcycloon Freddy in Afrika

STORM
Alle nieuws

Meer nieuws

HONGER

De internationale steun tegen honger daalt. Het budget dat nodig is om de ergst getroffen landen bij te staan is een kwart lager ten opzichte van het jaar ervoor, stelt een analyse van Action Against Hunger. “Het beëindigen van honger is nochtans goed haalbaar”, zeggen experts.

VISVANGST

De illegale visserij op garnalen en tonijn voor de kusten van Kenia, Madagaskar, Mozambique, Zuid-Afrika en Tanzania kost de landen handenvol geld. Onderzoek door het Wereldnatuurfonds (WWF) spreekt van een totaal verlies van 142,8 miljoen dollar per jaar.

KLIMAATFINANCIERING

Kwetsbare landen zoals Malawi hebben vandaag een plan van aanpak nodig om zich te weren tegen de gevolgen van de klimaatverandering. Ze kunnen niet wachten tot er over compenserende maatregelen voor hun verliezen wordt onderhandeld op een volgende klimaattop.
 

CHOLERA

Cycloon Freddy is weggetrokken uit Malawi en Mozambique. Maar de tropische storm laat een spoor van vernietiging na en draagt bij aan een escalerende cholera-uitbraak in Mozambique, laat Unicef weten op maandag.

GEZONDHEID

Meer dan 70 procent van alle werknemers in de wereld zullen tijdens hun carrière blootgesteld worden aan extreme hitte. Maar ook pesticidevergiftiging en bepaalde kankers worden gelinkt aan de klimaatcrisis, waarschuwt de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO).

GEZONDHEID

Blootstelling aan stikstofdioxide tijdens de peuterjaren verhoogt de kans op aandachtsproblemen tijdens de kindertijd, vooral bij jongens. Dat blijkt uit onderzoek in Spanje.

ISRAEL-PALESTINA

Het aantal aanvallen op de gezondheidszorg in Gaza is hoger dan in enig ander recent conflict wereldwijd. Sinds het begin van de oorlog zijn er elke maand gemiddeld 73 aanvallen per maand, blijkt uit cijfers van de WHO.

MENTAAL WELZIJN

Wandelen of sporten in een omgeving met veel verschillende planten, bomen en uitzichten is tot acht uur langer heilzaam voor de geest dan een uitstap in minder diverse natuur. Dat blijkt uit onderzoek in het gezaghebbende vakblad Nature.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo