Plotse periodes van acute droogte nemen over heel de wereld toe, blijkt uit onderzoek van NASA. De zogenaamde ‘flitsdroogtes’ treffen vooral Zuid-Amerika en Zuidelijk Afrika, en worden aangezwengeld door de klimaatopwarming.
De internationale steun tegen honger daalt. Het budget dat nodig is om de ergst getroffen landen bij te staan is een kwart lager ten opzichte van het jaar ervoor, stelt een analyse van Action Against Hunger. “Het beëindigen van honger is nochtans goed haalbaar”, zeggen experts.
De illegale visserij op garnalen en tonijn voor de kusten van Kenia, Madagaskar, Mozambique, Zuid-Afrika en Tanzania kost de landen handenvol geld. Onderzoek door het Wereldnatuurfonds (WWF) spreekt van een totaal verlies van 142,8 miljoen dollar per jaar.
Kwetsbare landen zoals Malawi hebben vandaag een plan van aanpak nodig om zich te weren tegen de gevolgen van de klimaatverandering. Ze kunnen niet wachten tot er over compenserende maatregelen voor hun verliezen wordt onderhandeld op een volgende klimaattop.
Mensen die meer bewerkt rood vlees eten lopen meer risico op cognitieve achteruitgang en dementie. Dat besluit de Amerikaanse Academie voor Neurologie na jarenlang onderzoek.
Roken is niet alleen slecht voor de gezondheid, het kan ook een impact hebben op je inkomen. Het effect is vooral zichtbaar bij jongere werknemers die minder goed zijn opgeleid.
Onderzoekers van Stanford tonen aan dat meer vezels eten essentieel is voor onze gezondheid. Vezels hebben invloed op onze genen en kunnen zo onder meer ongecontroleerde celgroei tegengaan, zoals bij kanker het geval is.
Om de snelle opmars van dengue wereldwijd te stoppen, kan een eenvoudige aanpak helpen, stelt nieuwe onderzoek aan de Universiteit van Stanford: afval opruimen.