Nieuwsagentschap

Georgië wil VS en Iran te vriend houden

GEORGIË
Alle nieuws

Meer nieuws

GEORGIË

Een wetsvoorstel door de regeringspartij in Georgië maakt mensen uit de Lgbtq+-gemeenschap bijzonder zenuwachtig. “Als deze wetgeving wordt aangenomen, kunnen Lgbtq+-mensen hier gewoon niet meer wonen.”

NAGORNO-KARABACH

Azerbeidzjan heeft zijn macht laten gelden in de Armeense enclave Nagorno-Karabach. Daarmee komt Bakoe een stap dichter bij een oude strategische doelstelling: een corridor naar Turkije en de Middellandse Zee. Om dat te bereiken moeten er echter ook gebieden binnen Armenië vallen.

OORLOGSMISDADEN

Nu er plannen zijn om in Den Haag een centrum op te richten om oorlogsmisdaden in Oekraïne te vervolgen, gaan er ook steeds meer stemmen op die stellen dat de wereld fundamenteel anders moet reageren op dit soort misdrijven. 

ENERGIEVERBRUIK

Klimaatactivisten juichen de recente Chinese beperkingen op de energieverslindende industrie achter cryptomunten als de Bitcoin toe. Maar een verhuizing van de industrie zou de uitstoot juist verder kunnen vergroten, waarschuwen experts, zolang andere landen China's voorbeeld niet volgen.

OLYMPISCHE SPELEN

Voor het eerst in de geschiedenis van de moderne Olympische Spelen vindt de openingsceremonie plaats in het hart van Unesco-Werelderfgoed: de oevers van de Seine.

HONGER

De honger in de wereld laat zich al voor het derde jaar op rij niet terugdringen, blijkt uit cijfers van verschillende VN-agentschappen. Vorig jaar werd één op de elf mensen geconfronteerd met honger - maar tegelijk neemt ook zwaarlijvigheid toe.

METHAAN

Willen we de klimaatverandering stoppen, dan moeten we het over methaan hebben, schrijven wetenschappers Malika Menoud en Thomas Röckmann. Het krachtige broeikasgas lekt op grote schaal weg in de atmosfeer. “Die lekken opsporen en dichten biedt een enorme winst voor het klimaat.”

COVID

Joe Biden heeft covid en dat is gezien de vele andere speculaties over zijn gezondheid, groot nieuws. Maar vormt het ook echt een bedreiging voor zijn gezondheid? “Biden is natuurlijk 81, maar ondertussen zijn we niet meer in 2020”, stelt hoogleraar Epidemiologie Hassan Vally gerust.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo