Nieuwsagentschap

Aan dit tempo duurt het 150 jaar om de natuur in Afrika in kaart te brengen, en je kunt niet beschermen wat je niet kent (OPINIE)

MILIEU
GEZONDHEID

Zuidelijk Afrika kampt met de ergste cholera-uitbraak in ruim tien jaar, maar de landen geraken nauwelijks aan choleravaccins. Vaccinoloog Edina Amponsah-Dacosta legt uit waarom het wereldwijde aanbod zo beperkt is.

 

VOGELGRIEP

Bij verschillende pinguïns op sub-Antarctische eilanden is vogelgriep vastgesteld. Onderzoekers maken zich zorgen voor de grote broedkolonies, maar voorlopig lijken de gevolgen beperkt.

BOSSEN

Jonge boompjes overleven beter in ongerepte bossen dan op plaatsen waar al houtkap heeft plaatsgevonden – zelfs als die al hersteld zijn. Dat toont onderzoek op Borneo aan.

WETENSCHAP

Grote multinationals financieren academisch onderzoek in Afrikaanse universiteiten en binden academici aan zich met lucratieve postjes, schrijft een groep Zuid-Afrikaanse professoren. Als die bedrijven ongezonde producten verkopen en de wetenschappers onderzoek doen naar volksgezondheid, vormt dat een “ernstig belangenconflict”.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo