Nieuwsagentschap

9-jarig meisje uit Londen mogelijk eerste officiële slachtoffer van luchtvervuiling

LUCHTVERVUILING
Alle nieuws

Meer nieuws

VOEDING

Britse jongeren halen nu al twee derde van hun dagelijkse calorie-inname uit ultrabewerkte producten. Dat baart wetenschappers zorgen, want zo’n dieet is een pak minder gezond dan verse ingrediënten.

VERKIEZINGEN

Democratieën zijn niet beter dan andere regeringsvormen in het vermijden van catastrofale fouten. Maar ze zijn wel veel effectiever in het herstellen ervan, schrijft hoogleraar Stephen Barber naar aanleiding van de Britse verkiezingsuitslag.

DIGITALE WERELD

In onze digitale wereld wordt veel gestreamd, ook rampen en live events van mensen of dieren in nood. Ongepast en voyeuristisch? Niet per se, zegt een nieuwe Britse studie. De events begrijpen, gevaren leren inschatten en elkaar steunen, spelen een belangrijke rol.

KLIMAAT

Morgen (donderdag) trekken de Britten naar de stembus. Centraal in de campagne staan onderwerpen als immigratie, gezondheidszorg en een groot gokschandaal met voorkennis. Grote afwezige: het klimaat.

OCEANEN

De oceaan wordt steeds lawaaieriger en dat is een probleem voor baby-oesters. Zij vertrouwen op akoestische signalen om zich te vestigen.

OLYMPISCHE SPELEN

Voor het eerst in de geschiedenis van de moderne Olympische Spelen vindt de openingsceremonie plaats in het hart van Unesco-Werelderfgoed: de oevers van de Seine.

GEZONDHEID

Psychologie en neurowetenschap tonen aan dat lezen tal van voordelen biedt voor ons brein en emotionele welzijn. Om meer mensen aan het lezen te krijgen, moeten de voordelen van lezen beter worden gecommuniceerd, schrijven hoogleraars María J. García-Rubio en Ana Merino.

MILIEU

Alle onderzochte haaien voor de kust van Brazilië bleken positief te testen op cocaïne. Onderzoekers waarschuwen voor de effecten van de drugs op het zeeleven.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo