Nieuwsagentschap

9-jarig meisje uit Londen mogelijk eerste officiële slachtoffer van luchtvervuiling

LUCHTVERVUILING
Alle nieuws

Meer nieuws

FINANCIËN

Jaarrapporten saaie kost? Vaak wel, helaas. Het zou veel beter zijn mochten deze helder en transparant zijn, niet enkel voor mensen uit de financiële wereld, maar voor iedereen. Cambridge-professor Alan Jagolinzer vindt het hoog tijd dat ook het grote publiek ze leest, want bedrijven hebben een grote impact op de samenleving.

LUCHTVERVUILING

Brits onderzoek brengt luchtvervuiling in verband met LMD, een aandoening die het centraal gezichtsvermogen aantast. Wie in de meest vervuilde gebieden woont, heeft 8 procent meer kans op de ziekte.

BIODIVERSITEIT

Net als wij hebben veel insecten een behoorlijke nachtrust nodig om goed te kunnen functioneren. Maar dat lukt niet als ze blootgesteld zijn aan neonicotinoïden, de meest voorkomende vorm van insecticide wereldwijd, stellen onderzoekers van de Universiteit van Bristol.

MOBILITEIT

Nederland, Luxemburg en Denemarken zijn de koplopers in Europa wat betreft de aankoop van schone bussen. België staat op de achtste plaats, na Frankrijk.

KEYSTONE XL

Dat de nieuwe Amerikaanse president Joe Biden meteen de controversiële Keystone XL pijpleiding heeft begraven, zet kwaad bloed in de Canadese provincie Alberta. Maar het is de enige mogelijke stap om te vermijden dat het probleem steeds erger wordt, schrijft de Canadese journalist Stephen Leahy, die woont en werkt in Alberta.

KLIMAAT

Uit de grootste enquête ooit rond het thema blijkt dat 64 procent van de wereldbevolking de klimaatverandering als “globale noodsituatie” ziet. Volgens het Ontwikkelingsprogramma van de VN geeft de publieke opinie de wereldleiders een duidelijk mandaat om actie te ondernemen.

CORONACRISIS

In het zuiden van Brazilië worden 200.000 bomen aangeplant ter nagedachtenis van de slachtoffers van covid-19. Familieleden eren niet enkel hun naasten, maar gaan zo ook de strijd aan tegen wereldwijde ontbossing.

VLUCHTELINGEN

Het VN-vluchtelingenagentschap (Unhcr) heeft vorig jaar het laagste aantal mensen hervestigd in twee decennia tijd. De coronacrisis heeft veel geplande vertrekken vertraagd en landen hanteerden lagere quota om vluchtelingen op te vangen.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo