Nieuwsagentschap

Unicef vreest “explosie” van kindersterfte in Gaza

GAZA
Alle nieuws

Meer nieuws

GAZA/ISRAEL

Europese financiële instellingen investeren 60 miljard euro in bedrijven die wapens verkopen aan Israël. BNP Paribas is de grootste Europese investeerder, zeggen FairFin en koepelorganisatie 11.11.11 in een nieuw rapport.

ISRAEL-PALESTINA

Naast de menselijke tol zijn ook de gevolgen van het geweld in Gaza voor het milieu ongezien, zegt het VN-Milieuprogramma (UNEP). Er is onomkeerbare schade aan de natuur, en bodem en water zijn ernstig vervuild.

CONFLICT

Sinds 1946 hebben er nooit meer conflicten gewoed op aarde dan vandaag. De laatste drie jaar waren die op de koop toe gewelddadiger dan ooit. Dat stelt het Noorse onderzoeksinstituut Prio.

ISRAEL-PALESTINA

Ook op de Westelijke Jordaanoever stijgt het aantal slachtoffers sinds de start van de oorlog in Gaza. Volgens de VN zijn al meer dan vijfhonderd doden gevallen.

OCEANEN

De oceaan wordt steeds lawaaieriger en dat is een probleem voor baby-oesters. Zij vertrouwen op akoestische signalen om zich te vestigen.

OLYMPISCHE SPELEN

Voor het eerst in de geschiedenis van de moderne Olympische Spelen vindt de openingsceremonie plaats in het hart van Unesco-Werelderfgoed: de oevers van de Seine.

GEZONDHEID

Psychologie en neurowetenschap tonen aan dat lezen tal van voordelen biedt voor ons brein en emotionele welzijn. Om meer mensen aan het lezen te krijgen, moeten de voordelen van lezen beter worden gecommuniceerd, schrijven hoogleraars María J. García-Rubio en Ana Merino.

MILIEU

Alle onderzochte haaien voor de kust van Brazilië bleken positief te testen op cocaïne. Onderzoekers waarschuwen voor de effecten van de drugs op het zeeleven.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo