Maar liefst 98 procent van de Europeanen leeft in een gebied met een schadelijke luchtkwaliteit. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van de Britse krant The Guardian.
Landen in de Europese Unie kopen nu aanzienlijk meer Russisch vloeibaar aardgas (LNG) dan vóór de invasie van Oekraïne. België is koploper en heeft het zelfs tot de wereldwijde top-3 geschopt.
Steeds meer banken staan weigerachtig tegenover nieuwe investeringen in kernwapens. De oorlog in Oekraïne heeft de nucleaire dreiging opnieuw actueler gemaakt, stelt een nieuw rapport van de Internationale Campagne tot Afschaffing van Kernwapens (ICAN) en vredesorganisatie PAX.
Toeristen trekken naar de Middellandse Zee alsof er niets aan de hand is, maar de huidige hittegolven zijn wel degelijk een game changer, schrijven experten Susanne Becken en Johanna Loehr. Hoe, waar en wanneer we reizen gaat de komende jaren sterk veranderen.
Regenwormen blijken een onderschatte rol te spelen in de mondiale voedselvoorziening. Ze dragen elk jaar bij aan de productie van 140 miljoen ton voedsel, stelt onderzoek in Nature.
Er is een verband tussen warmer weer en het aantal ziekenhuisopnames voor drank- en druggebruik, blijkt uit Amerikaanse onderzoek. De klimaatverandering kan het probleem nog doen toenemen.
Zes Portugese jongeren tussen 11 en 24 jaar worden morgen (woensdag) gehoord door het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. Ze klagen Europese regeringen aan voor de enorme bosbranden in Portugal in 2017. Ngo’s spreken van een historisch proces.
Egypte zal tussen 10 en 12 december van dit jaar presidentsverkiezingen houden, dat heeft de Nationale Verkiezingsautoriteit (NEA) op maandag bekendgemaakt.