Vorig jaar heeft de vraag naar batterijen de historische mijlpaal van 1 terawattuur (TWh) gerond, blijkt uit cijfers van het Internationaal Energieagentschap (IEA). China is de grote koploper, terwijl Europa voor een ‘make or break’-moment staat.
Elke lente overschakelen op zomertijd heeft een negatieve invloed op de productiviteit van werknemers, en dat kan tot wel twee weken aanhouden, zegt Amerikaans onderzoek.
Langdurige blootstelling aan hittegolven maakt ons biologisch tot 2,48 jaar ouder, stelt Amerikaans onderzoek.
De Verenigde Naties bestaan bijna tachtig jaar, maar nog nooit was het voortbestaan van het instituut zo onzeker als vandaag. De regering-Trump II zegt drastisch te willen snijden in de financiering en trekt zich terug uit verschillende VN-organisaties die overal ter wereld humanitaire hulp bieden.
De wolvenpopulaties in Europa zijn in tien jaar tijd met bijna 60 procent gegroeid, blijkt uit nieuwe cijfers. De impact op de veeteelt blijft relatief klein.
De bodem van de Calypso Deep, met 5112 meter het diepste punt van de Middellandse Zee, ligt bezaaid met zwerfvuil, blijkt uit onderzoek met een bemande duikboot. “De menselijke voetafdruk heeft zeeën en oceanen veranderd in een enorme afvalstortplaats.”
Kuststeden voelen de klimaatverandering en de stijging van de zeespiegel vaak als eerste en zoeken daarom naar oplossingen om zich hierop voor te bereiden. Duinen zijn een natuurlijke barrière die het werk verrassend goed doet.
Vorig jaar haalden slechts zeven landen ter wereld de internationale criteria voor schone lucht, onthult het World Air Quality Rapport 2024. Wereldwijd was de lucht in vier op de vijf steden van slechte kwaliteit.