Nieuwsagentschap

Hittegolven drijven walvissen vaker naar vissersnetten

VISSERIJ
Alle nieuws

Meer nieuws

OBESITAS

Het gebruik van pijnstillende middelen voor onder meer artrose wordt in twee Amerikaanse studies gelinkt aan de toename van obesitas.

CORONACRISIS

De Amerikaanse Food & Drug Administration (FDA) heeft de strenge regels voor bloeddonatie door homo- en biseksuele mannen plots versoepeld. Er wordt gevreesd voor een tekort aan donorbloed. 

CORONAVIRUS

Een meerderheid van de New Yorkers voelt zich in de steek gelaten door de federale regering, blijkt uit onderzoek. In de Verenigde Staten is New York de stad waar de coronacrisis zich het sterkst laat voelen.

ENERGIE

Windenergie kende een absoluut topjaar in 2019, met een groei van 19 procent. Ook dit jaar was veelbelovend, maar de coronacrisis kan roet in het eten gooien.

SEYCHELLEN

De Seychellen bakenen een gebied groter dan Duitsland af als zeereservaat. De stap is onderdeel van een akkoord rond schuldherschikking. 

VIRUSSEN

Verschillende zeedieren blijken het aantal virussen in de oceanen in toom te houden. Vooral sponzen zijn daar goed in en kunnen nuttig zijn in aquacultuur, zeggen Nederlandse wetenschappers.

ANTARCTICA

Belgische wetenschappers werkten mee aan een internationaal onderzoek om kwetsbare hotspots van biodiversiteit in de Zuidelijke Oceaan rond Antarctica in kaart te brengen. Ze deden dat door verplaatsingsgegevens van meer dan vierduizend roofdieren te combineren in een enorme dataset.

OCEANEN

Zachte koralen op verschillende locaties rond de Amerikaanse Maagdeneilanden herstelden zich beter van de vernietigende effecten van opeenvolgende, krachtige stormen in 2017 dan harde varianten.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo